Πολεμική ανταπροκρίτρια Anne-Laure Bonnel: Χθες διαμελίστηκαν δύο δασκάλες, από Ουκρανούς - Αυτός ο πόλεμος γίνεται από το 2014


2/3/2022

-Την στιγμή που ο Ζελένσκι χειροκροτούνταν από τους Ευρωπαίους βουλευτές, γυναίκες και παιδιά και άνδρες δολοφονούνταν από ουκρανικές βόμβες, χωρίς αυτό το γεγονός να ανησυχεί την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Δημοσιογράφος Anne-Laure Bonnel από το πεδίο του πολέμου: Η Ουκρανία βομβαρδίζει τον ίδιο της τον λαό εδώ και οχτώ χρόνια και μέχρι τώρα πέθαναν 13.000 άνθρωποι. 

Η δημοσιογράφος Anne-Laure Bonnel μιλά για τον τρόμο που ζουν οι ουκρανικοί πληθυσμοί στον Ντονμπάς, βομβαρδισμένοι από την ίδια τους την κυβέρνηση, την ουκρανική. Ποιο ήταν το άδικο που διέπραξαν; Είναι Ουκρανοί αλλά Ρωσόφωνοι! 

Η Anne-Laure Bonnel βρίσκεται στην περιοχή και φωνάζει και καταγγέλλει τα εγκλήματα της ουκρανικής κυβέρνησης του Κιέβου όχι μόνο σήμερα, αλλά ήδη από το 2015. Υπάρχει και το σχετικό ντοκιμαντέρ. 

Η πολεμική ανταπροκρίτρια Anne-Laure Bonnel βρέθηκε προσκεκλημένη στο τηλεοπτικό κανάλι CNews και μίλησε στην εκπομπή L' Heure des Pros (1/3). Δήλωσε με έμφαση ότι η Ευρώπη έχει κλειστό το στόμα της από το 2014 αναφορικά με τα μαρτύρια των κατοίκων του Ντονμπάς: 

"Εδώ και μία εβδομάδα μιλούν όλοι για αυτή την διαμάχη, η οποία όμως υπάρχει εδώ και οχτώ χρόνια και έχουν πεθάνει 13.000 άνθρωποι, και οι Ουκρανοί αναρωτιούνται πώς γίνεται μόνο τώρα να αντιλήφθηκαν τα προβλήματα στην Ευρώπη, ενώ πολλοί εξ αυτών που σήμερα βρίσκονται στα καταφύγια υπό την απειλή των βομβαρδισμών, έχουν ήδη βιώσει παρόμοιες καταστάσεις. 

Anne-Laure Bonnel: "Δεν παίρνω το μέρος κανενός, δεν υπερασπίζομαι τον Πούτιν, αυτό είναι ένα γεγονός. Η ουκρανική κυβέρνηση βομβαρδίζει τον λαό της. Υπάρχουν παιδιά 18 μηνών που βρίσκονται στα καταφύγια. Χθες ήμουν σε ένα σχολείο και δύο δασκάλες κόπηκαν στα δύο, τα σώματά τους. 

Δύο δασκάλες δολοφονημένες στο Gorlovka από την ουκρανική κυβέρνηση
Την στιγμή που ο Ζελένσκι χειροκροτούνταν από τους Ευρωπαίους βουλευτές, γυναίκες και παιδιά και άνδρες δολοφονούνταν από ουκρανικές βόμβες, χωρίς αυτό το γεγονός να ανησυχεί την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτοί οι Ουκρανοί έχουν στερηθεί τα κοινωνικά τους δικαιώματα, τις συντάξεις τους και τους μισθούς τους-οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τα δίκτυα ύδρευσης και τα δίκτυα μεταφορών καταστρέφονται συστηματικά, κι ακριβώς αυτό εμποδίζει την δρομολόγηση ανθρωπιστικής βοήθειας". 

Όπως έγραψε η Anne-Laure Bonnel στο facebook, "Το Κίεβο μπλοκάρει τους Ρωσόφωνους πληθυσμούς μέσα στην ίδια του την χώρα. Από τις 4 του προηγούμενου Νοεμβρίου, το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης του Κιέβου υιοθέτησε ένα "πλάνο άμεσων μέτρων για την σταθεροποίηση της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης..." βάσει λοιπόν αυτού "υπάρχει αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων, ιδρυμάτων, αντιπροσωπειών, κρατικών παραρτημάτων και οργανώσεων σε πόλεις που βρίσκονται στην αποκαλούμενη "αντιτρομοκρατική ζώνη" των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί οι νέες ουκρανικές αρχές, πολύ απλά, διέταξαν ότι τα εκατομμύρια των πολιτών που ζουν στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ είναι τρομοκράτες". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου