Ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς αποδίδει τιμές στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ


14/3/2022

Συναντήθηκε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, κι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν ο  ρωσο-ουκρανικός πόλεμος. 

Εκφράστηκε η πεποίθηση ότι όσο ο Πούτιν συνεχίζει τον πόλεμο, τόσο απομακρύνεται η Ρωσία από την παγκόσμια κοινότητα. Αυτήν την κοινότητα την αποτελούμε εμείς, είπε ο Σολτς. 

Κι ενώ υπάρχουν πολλά κοινά ανάμεσα στις δύο χώρες, ο Σολτς είπε ότι η Τουρκία έχει ακόμα να κάνει δρόμο αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, φέρνοντας ως παράδειγμα τους Γερμανούς που αντιμετώπισαν, και αντιμετωπίζουν, πολλά προβλήματα στην Τουρκία, όπως φυλακίσεις και απαγορεύσεις εξόδου από την Τουρκία. 

Και στο τέλος, ο Σολτς επισκέφτηκε τον τάφο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και κατέθεσε στεφάνι, αποδίδοντας κατά τα λεγόμενά του, την πρέπουσα τιμή στον ιδρυτή της χώρας που επισκέφθηκε.  

Δηλαδή, ο Σολτς ζητά από την Τουρκία να σεβαστεί από τώρα και στο εξής τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ταυτοχρόνως καταθέτει στεφάνι στον Μουσταφά Κεμάλ, που έναν αιώνα πριν έσφαξε τους Έλληνες στην Μικρά Ασία. 

Και βέβαια, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης δεν θα πει κουβέντα στον Σολτς αύριο-μεθαύριο που θα συνομιλήσει μαζί του για τα αίσχη του Κεμάλ εις βάρος του Ελληνισμού. 

Εξάλλου, ο Μητσοτάκης στην χθεσινή συνομιλία του με τον Ερντογάν καν δεν αναφέρθηκε στους Έλληνες της Κύπρου και στην Κατοχή της Μεγαλονήσου. Αντίθετα μάς διαβεβαίωσε ότι θα ενισχυθεί κι άλλο η οικονομική συνεργασία μας με τους Τούρκους, με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται για την πατρίδα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου