Ας μην ξεχνούμε: Βούλγαροι κήρυτταν ότι ο Ελληνισμός πρέπει να εκριζωθεί και η καταστροφή του είναι άρθρο της πίστης τους!

Ο διωγμός των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας
13/3/2022

Όποιος ξεχνά την ιστορία του, καταδικάζεται να την ξαναζήσει και να ξαναχάσει εδάφη!

Ο "Εσπερινός Ταχυδρόμος" της Σόφιας έγραφε με μίσος κατά των Ελλήνων:

"Μία και μόνη φυλή δέον να επικρατήσει εν τω Αίμω, η βουλγαρική φυλή. Ο Ελληνισμός της Ανατολικής Ρωμυλίας και της Μακεδονίας δέον να εκριζωθεί, να εκμηδενισθεί, να εκλείψει... Η καταστροφή του Ελληνισμού είναι άρθρον της πίστεως διά τους Βουλγάρους... Βούλγαροι, μην λησμονείτε το καθήκον σας". 

Τον Απρίλιο και τον Μάιο του 1906 στην Ανατολική Ρωμυλία κυκλοφορούσαν ανθελληνικές προκηρύξεις. Μία από αυτές ήταν του συλλόγου "Βούλγαρος ομογενής" που έγραφε και το κάτωθι:

"Ω Βούλγαρε όταν συναντάς Έλληνα σκέψου ότι είσαι απόγονος του Κρούμμου του Ασσάν, του Συμεών του Σαμουήλ, ουδέποτε λησμόνει ότι απέναντί σου ίστανται όρθιοι οι νόθοι απόγονοι του Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου". 

Πλήθος οι ανθελληνικές προκηρύξεις των Βουλγάρων, με τις οποίες καλούσαν όλους τους Βούλγαρους, τους Αρμένιους, τους Τούρκους και τους Εβραίους να καταδιώκουν και να σκοτώνουν τους Έλληνες, όπου κι αν τους συναντούσαν. 

Στις 4 Ιουλίου του 1906 άρχισαν οι μεγάλοι διωγμοί των Ελλήνων στην Ανατολική Ρωμυλία, με πρώτο στόχο την Βάρναν όπου Βούλγαροι νέοι εμπόδισαν την απόβαση από ένα πλοίο του Έλληνα επισκόπου που ερχόταν από την Κωνσταντινούπολη. Στην συνέχεια το μαινόμενο πλήθος κατέστρεψε τις ελληνικές εκκλησίες, σχολεία, καταστήματα και σπίτια. 

Στις 10 Ιουλίου οι ταραχές επαναλήφθηκαν στην Φιλιππούπολη, στην οποία, μέσα σε μία ημέρα, κατέστρεψαν την Ελληνική Αρχιεπισκοπή, 48 μεγάλα ελληνικά καταστήματα και πολλά ελληνικά σπίτια. Οι Βούλγαροι δολοφόνησαν το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής και τραυμάτισαν σοβαρά τον Αρχιεπίσκοπο Φώτιο που σώθηκε από θαύμα. Οι Βούλγαροι εκείνη την ημέρα έσφαξαν πολλούς Έλληνες. 

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει ανοιχτό: Έχουν οι Βούλγαροι διαγράψει αυτό το άρθρο της πίστεως τους, βάσει του οποίου επιδιώκουν την καταστροφή του Ελληνισμού; 

Η απάντηση είναι εύκολη για τον Έλληνα, αρκεί να αναλογιστεί με πόσο σθένος οι Βούλγαροι υποστηρίζουν την ιστορία που θεωρούν δική τους σε σχέση με τους Σκοπιανούς. Οι Βούλγαροι δεν είναι ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης, αντίθετα, παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο τους... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου