Σέρβος Πρόεδρος: Δεν θέλουμε το ΝΑΤΟ και δεν ντρεπόμαστε γι΄ αυτό!


13/4/2022

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, απαντώντας στους ηγέτες του Κοσόβου και του Μαυροβουνίου, δήλωσε με περηφάνια ότι δεν θέλει η χώρα του να μπει στο ΝΑΤΟ και καθόλου δεν ντρέπεται γι΄ αυτό! 

Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν εντελώς παράδοξο η Σερβία να θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ, αφού αυτό την βομβάρδισε και της προξένησε μύρια κακά! 

Είπε λοιπόν ο Βούτσιτς σε τηλεοπτικό του διάγγελμα: 

"Αφήστε την Σερβία ήσυχη, σταματήστε να λέτε ψέματα, και να εξαπατάτε την κοινή γνώμη. Η Σερβία θα βρει τον δρόμο της. Είμαστε περήφανοι για το ότι θέλουμε να προστατεύσουμε την χώρα μας οι ίδιοι και όχι το ΝΑΤΟ για λογαριασμό μας. Διαφέρουμε σε αυτό και δεν ντρεπόμαστε!"

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Τζουκάνοβιτς και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Κούρτι εξέφρασαν την βαθιά τους ανησυχία, γιατί η Σερβία αγοράζει ρωσικά και κινέζικα οπλικά συστήματα και κατηγόρησαν την πολιτική του Βελιγραδίου ως αντιευρωπαϊκή και αντινατοϊκή. 

Εξ ου και η απάντηση του Βούτσιτς. Και καλώς απάντησε. Γιατί πρέπει όλες οι χώρες να σκύβουν το κεφάλι στα νατοϊκά συμφέροντα; Αλλά αυτή είναι μία ερώτηση που ουδόλως απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε νατοϊκή αποικία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου