Η Αννίτα Δημητρίου ύψωσε το ανάστημά της και μίλησε για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ενώ η Ελλάδα απλά χειροκρότησε τον Ζελένσκι


7/4/2022

Στην ελληνική βουλή, σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι έφερε μαζί του και μέλος του ναζιστικού τάγματος Αζόφ. Η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της βουλής, στο τέλος της ομιλίας, τον χειροκρότησαν! Στην κυπριακή βουλή, ο Ζελένσκι ξέχασε να κάνει αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η πρόεδρος της κυπριακής βουλής ύψωσε το ανάστημά της: 

Η Αννίτα Δημητρίου είπε: "Καταλαβαίνουμε καλά τι βιώνετε. Η Κύπρος όπως και η Ουκρανία είναι θύματα εισβολής και κατοχής μιας ισχυρότερης γείτονος χώρας. Έκτοτε κατέχει το 37% του εδάφους της χώρας μας. Για περισσότερα από 47 χρόνια βιώνουμε τις οδυνηρές συνέπειες των κατάφορων παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων". 

Επίσης, είπε: "Η Ουκρανία όπως και η Κύπρος έχει το δικαίωμα να είναι ένα κανονικό κράτος... Η λογική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών και η επιλεκτική ανοχή, και αναφέρομαι στην Τουρκία, δεν είναι μονάχα ιδιοτελής". 

Τουλάχιστον η πρόεδρος της κυπριακής βουλής αντιστάθηκε. Όχι σαν τον δικό μας πρόεδρο που χειροκρότησε. 

Ο Ζελένσκι δεν είναι Λεωνίδας, όσο και αν του αρέσει να το λέει αυτό. Ούτε έφερε τυχαία τον ναζιστή να μιλήσει στην ελληνική βουλή. Ούτε ξέχασε να αναφερθεί στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Παίζει ένα παιχνίδι, το δικό του παιχνίδι, και είναι επικίνδυνος ο τρόπος που η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλη αυτή την πολεμική τραγωδία. Άλλο η βοήθεια στους αμάχους, και άλλο το χειροκρότημα στους ναζί και η παροχή όπλων σ΄ αυτούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου