Η Αμερικανίδα βουλευτής Τένι υποστηρίζει θερμά τα Σκόπια και ζητά κυρώσεις κατά της Βουλγαρίας που μιλά για πλαστούς σλαβομακεδόνες


 3/5/2022

Η Κλόντια Τένι είναι Αμερικανίδα βουλευτής και τα "έχει πάρει στο κρανίο" με την Βουλγαρία που δεν αφήνει τα Σκόπια να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως "Βόρεια Μακεδονία". Έτσι, ζητά την τιμωρία της Βουλγαρίας, ώστε να συνετιστεί!

Σε συνέντευξή της στην "Φωνή της Αμερικής" και σύμφωνα με την "zurnal.mk" (ας προσέξουμε το mk), η Τένι τονίζει ότι ο Βούλγαρος πρόεδρος Ράντεφ είναι σαν τον Πούτιν, ακατάλληλος για πρόεδρος: "Το βουλγαρικό ζήτημα εξακολουθεί να κρέμεται. Και προφανώς πρέπει να τους πιέσουμε να ξεκινήσουν διάλογο, να μιλήσουν και να ελαχιστοποιήσουν τις προσπάθειές τους να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση για την οποία πρέπει να βρούμε λύση".

Η Βουλγαρία δεν κάνει, για την ώρα, όλα τα χατίρια στην Αμερική, εξ ου και η απειλή των κυρώσεων. Όσο για την Ελλάδα, η ηγεσία της είναι ήδη χωμένη βαθιά στο αμερικανικό τσεπάκι.

Η Τένι θεωρεί ότι η άποψη του Βούλγαρου προέδρου Ρούμεν Ράντεφ πως οι "σλαβομακεδόνες είναι πλαστοί", μοιάζει με την άποψη του Πούτιν ότι η Ουκρανία είναι φανταστικό κράτος. 

Και βέβαια το γεγονός ότι μόνο μία Μακεδονία υπάρχει και αυτή ανήκει στην Ελλάδα, ουδόλως απασχολεί και ενδιαφέρει την Τένι και τον Κυριάκο, βεβαίως.

Η Τένι θέλει και ζητά να επιβληθούν κυρώσεις στον Ρούμεν Ράντεφ, γιατί είναι ανίκανος και δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Βούλγαρων, ενώ αντίθετα είναι ικανός να αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια. 

Κατά συνέπεια, η Αμερική φαίνεται έτοιμη να ασκήσει ισχυρές πιέσεις στην Βουλγαρία, για να μην ταραχθούν τα Βαλκάνια, τα οποία η ίδια είχε ρημάξει πριν λίγα χρόνια. Αλλά, μην ξεχνάμε, μόνο οι αμερικανικές βόμβες είναι δημοκρατικές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου