Η αμερικανική βουλή υποκλίνεται στον Μιλτιάδη και στην μάχη του Μαραθώνος!


2/5/2022

Οι αιώνες κύλησαν, ωστόσο η ιστορικής σημασίας νίκη του Μαραθώνος επηρεάζει και θα επηρεάζει την ιστορία της ανθρωπότητας!

Η αμερικανική βουλή ενέκρινε με 359 ψήφους υπέρ και μόνο 44 κατά, ένα ψήφισμα (1704) βάσει του οποίου: 

1.Η μάχη του Μαραθώνος το έτος 490 π.Χ. θεωρείται μία από τις σημαντικότερες μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας.

2.Η μάχη του Μαραθώνος συνέβαλε στην ανάπτυξη του καινούργιου τότε συστήματος διακυβέρνησης που ονομάστηκε "Δημοκρατία", στις θεμελιώδεις αρχές του οποίου στηρίχθηκε αιώνες αργότερα η ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Δηλαδή, η αμερικανική βουλή υποκλίνεται στον στρατηγό Μιλτιάδη, γιατί στο στρατηγικό σχέδιο αυτού του ανδρός στηρίχθηκε η νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών, στον Μαραθώνα, μία νίκη που έσωσε και την Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Αυτό το ψήφισμα της αμερικανικής βουλής, στις 8 Δεκεμβρίου του 2010, αποτελεί κορυφαίας σημασίας γεγονός, γιατί για πρώτη φορά οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι το πολίτευμά τους έχει στηριχθεί στις αρχές της ελληνικής δημοκρατίας, η οποία διασώθηκε με την νίκη του Μαραθώνος. 

Στο ψήφισμα 1704 γίνεται επίσης λόγος και στον αγγελιαφόρο που έτρεξε για να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης στους Αθηναίους από τον Μαραθώνα, εμπνέοντας έτσι την Ολυμπιακή Επιτροπή για την καθιέρωση του Μαραθωνίου Αγωνίσματος. (Φωτογραφία:kokkinoslawfirm.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου