Ενώ η Ευρώπη καταρρέει: Αύξηση του βουλευτικού μισθού κατά 70% στην Ουκρανία σε καιρό πολέμου!


26/8/2022

Όλες οι χώρες της Ευρώπης, και η Ελλάδα φυσικά, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, κυρίως στον τομέα της ενέργειας, εξαιτίας του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ο φετινός χειμώνας θα είναι για τα περισσότερα νοικοκυριά ιδιαίτερα δύσκολος, όπως ομολογούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Όμως, στην Ουκρανία, εν μέσω πολέμου, έχουν αυξηθεί οι μισθοί των βουλευτών κατά 70% ! 

Είναι μια ζοφερή πραγματικότητα: Η οικονομία της Ουκρανίας καταρρέει, ο Ζελένσκι ζητά όλο και περισσότερα χρήματα και βοήθεια από τους Ευρωπαίους, και την ίδια στιγμή αυξάνονται οι μισθοί των βουλευτών κατά 70%. Αυτή η εικόνα της Ουκρανίας δεν είναι καθόλου καλή! 

Στην πραγματικότητα, στο ουκρανικό κοινοβούλιο δεν υπάρχει πια αντιπολίτευση, αφού το κόμμα του Ζελένσκι έχει απαγορεύσει την ύπαρξη αντίπαλων κομμάτων. Οι βουλευτές του, όμως, εκμεταλλεύονται την κατάσταση του πολέμου προς όφελός τους, χωρίς καμία ντροπή! 

Ενώ η ουκρανική οικονομία καταρρέει, και αφού ο Ζελένσκι  λέει ότι δεν θέλει να χρησιμοποιήσει πρόσθετα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό ή χρήματα από ξένες δυνάμεις, μένει ανοιχτό το ερώτημα, από πού θα καλυφθεί αυτή η μεγάλη αύξηση των μισθών των βουλευτών. 

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι ο μισθός των Ουκρανών βουλευτών είναι από τους πιο χαμηλούς της Ευρώπης. Ωστόσο, η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και άρα η αύξηση κατά 1.300 ευρώ περίπου του μισθού του βουλευτή, εγείρει ερωτήματα. Γιατί τώρα και ποια είναι η πηγή των χρημάτων... 

Και μάλιστα σε μια εποχή που οι Ουκρανοί ζουν μέσα στην φτώχεια, ενώ πολλοί αναγκάζονται να φύγουν από την γη τους εξαιτίας του πολέμου. 

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές που στηρίζονται στα "Pandora Papers", η Ουκρανία είναι από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στην Ευρώπη και οι πηγές των χρημάτων δεν θα πρέπει να προκαλούν έκπληξη. Επιπλέον, τεράστιες ποσότητες πολεμικού εξοπλισμού που έχουν δωριστεί στον ουκρανικό στρατό, έχουν οδηγηθεί τελικά στα σκοτεινά κανάλια της μαύρης αγοράς, και έχουν φτάσει πιθανότατα στα χέρια εγκληματιών ή και τρομοκρατών. 

Σίγουρα, πολλοί πολιτικοί σε παγκόσμια βάση δεν συμπεριφέρονται με γνώμονα την ηθική και το δίκαιο. Αλλά, όπως δείχνουν τα πράγματα, στην Ουκρανία η συμπεριφορά των πολιτικών έχει ξεφύγει, δεν είναι καν διακριτική! Ζητούν όλο και περισσότερα! Και, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κάποιος, πού πραγματικά πηγαίνουν τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια της ξένης οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία... 

Δεν είναι, βέβαια, μόνο οι πολιτικοί που λαμβάνουν περισσότερα χρήματα, είναι και οι αρκετοί άνθρωποι που βρίσκονται στην κορυφή της διατροφικής αλυσίδας που σε καιρό πολέμου, θησαυρίζουν. Είναι τόσα πολλά τα χρήματα που βάζουν στις τσέπες τους, που η αύξηση κατά 70% του βουλευτικού μισθού είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα.  Πηγή: report24.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου