Το κόμμα που ζητούσε "Ανεξάρτητη Μακεδονία", έλαβε 8 έδρες στις εκλογές από την Μακεδονία! Και είχε προηγηθεί δίκη για εσχάτη προδοσία!


22/8/2022

Ο στρατηγός τους πήγε σε δίκη για εσχάτη προδοσία, μετά πιέστηκε από αποκαλούμενες φιλανθρωπικές οργανώσεις (σαν τις σημερινές), τους αντιμετώπισε με επιείκεια και τελικά αυτοί ελευθερώθηκαν και μπήκαν στην βουλή! Με την ψήφο της Μακεδονίας! Είναι να τρελαίνεται κανείς... 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κήρυττε υπέρ της ανεξάρτητης Μακεδονίας με ζήλο και πείσμα. Τα μέλη του απαιτούσαν άμεσα να αποκοπεί η Μακεδονία από την Ελλάδα, ανεξαρτήτως από το αν θα έπαιρναν ή όχι οι κομμουνιστές την εξουσία στα χέρια τους. 

Αναπόφευκτα οδηγήθηκαν κάποια μέλη του ΚΚΕ σε δίκη για εσχάτη προδοσία. 

Ήταν μια δίκη που θα δικαίωνε την Μακεδονία ή τους κομμουνιστές; 

Η υπόθεση σερνόταν μέχρι το θέρος του 1925, οπότε ο στρατηγός Πάγκαλος κατέλαβε την εξουσία δικτατορικώς. Ο Πάγκαλος διέταξε την σύλληψη των κομμουνιστών Πουλιοπούλου και Μαξίμου.

Η δίκη διεξήχθη δημοσία. Οι στρατοδίκες δυστυχώς ήταν άπειροι και αγνοούσαν τον Μακεδονικό ζήτημα. Αντίθετα οι κατηγορούμενοι περιέπλεξαν τα πράγματα, αποφεύγοντας να καθαρίσουν την διαφορά μεταξύ των συνθημάτων της "Ανεξαρτοποιήσεως" και "Αυτονομήσεως της Μακεδονίας". 

Ο συνήγορός τους Χρήστος Λαδάς (που τελικά δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 1948 ως υπουργός Δικαιοσύνης υπό των κομμουνιστών!), χειρίσθηκε το ζήτημα υπέρ των κομμουνιστών με μεγάλη δεξιοτεχνία, διαστρέφοντας εντελώς την αλήθεια!

Ταυτόχρονα ο στρατηγός Πάγκαλος δεχόταν ισχυρές πιέσεις από αποκαλούμενες φιλανθρωπικές οργανώσεις του εξωτερικού, όπως και από τον "Σύλλογο προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου" στο Παρίσι, για να μην καταδικάσει σε θάνατο τους κομμουνιστές, όπως αυτό προβλεπόταν από τον ποινικό κώδικα. 

Η δίκη αναβλήθηκε για τόσο πολύ καιρό, που τελικά οι κατηγορούμενοι σώθηκαν. 

Σε δίκη οδηγήθηκαν και στην Θεσσαλονίκη τοπικά στελέχη του ΚΚΕ με την ίδια κατηγορία για εσχάτη προδοσία. 

Οι δικαζόμενοι ομολόγησαν με αναίδεια ότι η Ανεξαρτοποίηση της Μακεδονίας επιδιώκεται αμέσως και όχι μετά την επικράτηση του ΚΚΕ. 

Παρόλα αυτά το δικαστήριο τους έκρινε με επιείκεια και κατεδικάσθησαν μόνο εις 15 ετών πρόσκαιρα δεσμά, όπως αναφέρεται στο Ιστορικό Ντοκουμέντο του 1963 "Η εναντίον της Μακεδονίας βουλγαροκομμουνιστική επιβουλή". 

Οι ανωτέρω, όπως και οι Πουλιόπουλος και Μάξιμος μετά από λίγο αφέθησαν ελεύθεροι από τον Πάγκαλο και συνέχισαν ακάθεκτοι την αντεθνική τους δράση. 

Τον Αύγουστο του 1926 ο στρατηγός Κονδύλης ανέτρεψε τον Πάγκαλο, επανέφερε την ελευθεροτυπία καθώς και όλους τους κομμουνιστές από την εξορία. 

Οι κομμουνιστές υπό τον Μάξιμο επέμεναν να τεθεί ανοικτά το ζήτημα της "Ανεξάρτητης Μακεδονίας", και μ΄ αυτό το προεκλογικό σύνθημα να κατέβαιναν στις εκλογές. 

Ενώ ο Σταυρίδης έλεγε πως, μιλώντας ανοιχτά στον λαό για "Ανεξάρτητη Μακεδονία" θα έχαναν τας ψήφους των κομμουνιστών προσφύγων της Μακεδονίας επί των οποίων κυρίως υπελόγιζεν

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1926 το ΚΚΕ έλαβε 42.000 ψήφους, διά των οποίων εξασφάλισε 10 έδρες. 8 στην Μακεδονία και 2 στην Θεσσαλία. Από κανένα άλλο μέρος της Ελλάδος ούτε από τα νησιά πήρε ψήφους. 

Είναι σαν να ζούμε το ίδιο εφιαλτικό έργο, τον 21ο αιώνα. Το κόμμα που πρόδωσε την Μακεδονία, υπογράφοντας μια ψευδο-συμφωνία με τα Σκόπια, δίνοντας σ΄ αυτά "μακεδονική ταυτότητα", συνεχίζει να μαζεύει ψηφαλάκια και μέσα στην ίδια την Μακεδονία! Με την διαφορά ότι μέχρι σήμερα δεν οδηγήθηκαν τα μέλη του σε δίκη για εσχάτη προδοσία. 

Ίσως, μέχρι να ωριμάσει η εθνική μας συνείδηση, να είναι τόσο αργά, που θα έχει χαθεί οριστικά και τραγικά η Μακεδονία μας. Ίσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου