70.000 ετοιμάζουν υπνόσακους, σκηνές και σωσίβια, για να έρθουν στην Ελλάδα από την Τουρκία


12/9/2022

Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Συρία που βρίσκονται στην Τουρκία, σχηματίζουν ήδη καραβάνια για να έρθουν στην Ελλάδα, με στόχο τους να μεταβούν στην συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Οι διοργανωτές των καραβανιών έκαναν την σχετική δήλωση το προηγούμενο Σάββατο. Ο σχεδιασμός γι΄ αυτό το κομβόι γίνεται μέσω ενός καναλιού που δημιουργήθηκε στο Telegram, ετοιμάστηκε πριν από έξι περίπου ημέρες και το παρακολουθούν σχεδόν 70.000 άτομα. 

Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να φέρει υπνόσακους, σκηνές, σωσίβια, νερό, κονσέρβες και κουτιά πρώτων βοηθειών.

 Ένας 46χρονος από τους διοργανωτές δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θα ανακοινωθεί η ώρα της αναχώρησης στον κατάλληλο χρόνο. 

Οι πρόσφυγες θα είναι σε ομάδες των 50 ατόμων, με επικεφαλής τον Μουσάραφ. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι πρόσφυγες δεν θέλουν να παραμείνουν άλλο στην Τουρκία, όπου το κλίμα γίνεται σταδιακά αρνητικό απέναντί τους, κι έτσι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να μοιραστούν το βάρος. Πληροφορίες από alghad.tv & echedoros-a.gr

 Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές ποια μέτρα λαμβάνουν για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης; Το ερώτημα λαμβάνει δραματικές διαστάσεις, δεδομένου του ήδη μεγάλου αριθμού αλλοδαπών που έρχονται παρανόμως στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου