Σεμινάρια, ελαιόλαδο και λικέρ στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

22/9/2022

Στην εποχή του υλισμού και της διαφθοράς που ζούμε, όλα φαίνονται ηθικά και φυσιολογικά. Είναι όμως έτσι; Επιτρέπεται μέσα σ΄ έναν Ναό να δίνονται σεμινάρια γευσιγνωσίας και να γίνονται αγοραπωλησίες, όπως συνέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Κάστρο της Μονεμβασιάς;

Δεν επιτρέπεται, γιατί πολύ απλά μέσα σε έναν ιερό χώρο δεν έχει θέση η γευσιγνωσία, το ελαιόλαδο, το λικέρ και οι παραγγελίες! 

Όμως, αυτό ακριβώς έγινε στον συγκεκριμένο Ναό, αφού σε ιδιώτη δόθηκε άδεια από το υπουργείο πολιτισμού με επί κεφαλής την Μενδώνη και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, ώστε αυτός να διοργανώνει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και μία φορά την εβδομάδα σεμινάρια... γευσιγνωσίας ελαιόλαδου. 

Μέσα στον Ιερό Ναό, όπως αναφέρεται στην σελίδα espressonews.gr και φαίνεται και από την φωτογραφία, έχουν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα με ποτήρια για την γευσιγνωσία του τοπικού ελαιόλαδου. Μπροστά σε κάθε καλεσμένο βρίσκονται τρία ποτήρια γεμάτα με λάδι της περιοχής, αλλά και ένα μπουκαλάκι νερό. Υπάρχουν και αναμμένα κεριά πάνω στο τραπέζι. Επίσης, προσφέρεται στους συμμετέχοντες και λικέρ. 

Οι υπεύθυνοι του σεμιναρίου  δέχονταν και παραγγελίες για την πώληση των προϊόντων. Ίσως και να έκαναν την προσευχή τους για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους, ποιος ξέρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου