Εμείς οι Μακεδνοί, οι Έλληνες, οι Αθάνατοι!


 29/9/2022

Μακεδόνες, Μακεδνοί, Έλληνες, τσαλαπατημένοι σήμερα, όρθιοι αύριο!

Ο Μακεδών ή Μακεδνός, θεϊκής προέλευσης Έλληνας, είχε χαρακτηριστεί από τον Ησίοδο ως "ιππιοχάρμης", δηλαδή αυτός που μαχόταν από το άρμα του. Αυτός, λοιπόν, ήταν αρχηγός της φυλής που είχε πρωτοεγκατασταθεί χιλιάδες χρόνια πριν στην δυτική, νότια και κεντρική Μακεδονία και είχε ιδρύσει το αρχαίο μακεδονικό βασίλειο που ήταν ελληνικότατο, και με θεϊκή καταγωγή! 

Το όνομα Μακεδνός το συναντάμε στην "Οδύσσεια" του Ομήρου: "Αι δ΄ ιστούς υφόωσι και ηλάκατα στρωφώσιν ήμεναι, οία τε φύλλα Μακεδνής αιγείροιο". Οι Μακεδόνες ή Μακεδνοί ήταν υψηλόσωμοι και Δωριείς. 

Οι Δωριείς ήταν ένα από τα ελληνικά φύλα, όπως οι Ίωνες, οι Αχαιοί και οι Αιολείς. 

Και ο Ηρόδοτος και ο Θουκυδίδης υπογράμμισαν ότι το Μακεδνόν έθνος ήταν δωρικό. Ο Περδίκκας, γενάρχης του βασιλικού οίκου της Μακεδονίας, ανήκε στην φυλή των Δωριέων και ήταν Αργείος Ηαρκλείδης στην καταγωγή.

Πριν φτάσουμε λοιπόν στον Φίλιππο και στον γιο του τον Αλέξανδρο τον Μέγα, που μετέφεραν τον Ελληνισμό στα πέρατα της Οικουμένης, οι σελίδες της ιστορίας είχαν ήδη γεμίσει με έργα Ελλήνων Μακεδόνων, έργα που ισορροπούσαν ανάμεσα στον θρύλο και την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που σε μεγαλείο ξεπερνούσε κάθε αρχαίο ελληνικό μύθο!

Άλλες φορές μαλώναμε, κι άλλες ενωνόμασταν για το καλό του έθνους μας με τις άλλες πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας! Πάντα, όμως, ήμασταν όλοι Έλληνες, όπου κι αν κατοικούσαμε στην ελληνική επικράτεια. Πάντα Έλληνες, όσο πίσω στον χρόνο κι αν μπορεί να φτάσει το θνητό μας μυαλό!

Κατά συνέπεια, φτάνοντας στο μίζερο σήμερα, η ελπίδα μέσα μας δεν μπορεί να σβήσει, ότι δηλαδή κάθε προδοσία και κάθε ατιμωρισία, στην σωστή στιγμή που δεν ορίζεται από γήινες πολιτικάντικες συμπεριφορές, μα από θεϊκές προσταγές, αυτή η ελπίδα λοιπόν, δεν μπορεί να σβήσει! Γιατί;

Γιατί είμαστε Μακεδνοί, Έλληνες, Αθάνατοι, τόσο απλά, τόσο μαγικά, τόσο θρυλικά, τόσο πραγματικά! 

(Η φωτογραφία είναι από την κυκλαδίτικη εφημ. Κοινή Γνώμη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου