Χαράλαμπος Καλαϊτζής: Θύμα ξυλοδαρμού από τους Εγγλέζους, έδωσε την ζωή του για την Ένωση


 13/9/2022

 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ

Αργά το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου 1958 με ξημερώματα της 14ης, ο Ομηρικός Ήρωας Χαράλαμπος Καλαϊτζής έδειξε στους άγγλους ότι οι Έλληνες είναι γεννημένοι για να είναι Ελεύθεροι ανεξαρτήτως κόστους!
 
Πατέρας επτά παιδιών ο Χαράλαμπος από το Κάθηκα της Πάφου, αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και πρόσφερε ότι μπορούσε στον Ενωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ. Ο Διγενής δεν του είχε επιτρέψει να κάνει κρησφύγετο στο σπίτι του γιατί είχε μικρά παιδιά.
 
Είχε πέσει πολλές φορές πριν θύμα ξυλοδαρμού από τους Εγγλέζους που αλώνιζαν στη περιοχή και ρήμαζαν τα σπίτια τους, και είχε υποσχεθεί στον εαυτό του ότι την επόμενη φορά μόνο νεκρός θα πιανόταν από τους βάρβαρους.
 
Έτσι έγινε λοιπόν εκείνο το τραγικό βράδυ μπροστά στη γυναίκα του και τα παιδάκια του... πάλεψε μόνος του με ένα μαχαίρι σαν λιοντάρι τους φοβισμένους άγγλους στρατιώτες, έριξε τρεις μέχρι που πυροβολήθηκε... ακόμη και νεκρό συνέχισαν να το πυροβολούν οι βάρβαροι... τόσο ήταν το μίσος και ο τρόμος τους.
Κλείδωσαν την γυναίκα του σε ένα διπλανό σπίτι ,τα παιδιά κατάμονα μέσα στο σκοτεινό σπίτι τους, ο πατέρας έξω στην αυλή του σπιτιού πεθαμένος.
 
Μετά το θάνατο του άντρα της, η κυρία Ελισάβετ αναγκάστηκε για να θρέψει τα παιδιά της να δουλέψει στα χωράφια, να θερίζει... και επειδή στην αρχή δεν γνώριζε αυτή τη δουλειά, έκλαιγε καθώς δούλευε... είχε όμως πολλά στόματα να ταΐσει...
 
Έτσι είναι όμως ο δρόμος της Αρετής και του Ηρωισμού. Σε αυτά τα ανηφορικά μονοπάτια δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές, εγωισμοί, προσωπική προβολή και φιλοδοξίες.
 
Στην ανηφοριά της Δόξας που ο Χαράλαμπος Καλαϊτζής έβαλε την οικογένεια του, υπάρχουν μόνο ΑΘΑΝΑΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ που δεν εξαργυρώνονται με χρήματα παρά μόνο με πίκρα δοξασμένα στεφάνια δάφνης...
 
Ο Χαράλαμπος Καλαϊτζής πρόσφερε στην οικογένεια του το καλύτερο που θα μπορούσε ο κάθε γονιός! ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΗΡΩΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ! ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ!
 
Και αυτό κράτησαν τα παιδιά του! Κληρονομιά τους η Περηφάνια του Ήρωα Πατέρα. Η Ελληνική ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.
 
ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΚΑΛΑΪΤΖΗ! ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΑΙΩΝΙΟΣ ΦΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΓΑΝΤΑ!
 
"Κρασί δεν είναι αδέλφια η Λευτεριά, μήτε γλυκιά γυναίκα, μήτε και βιός μες τα κελάρια σας, μήτε και γιος στην κούνια. 
 
Έρμο τραγούδι είναι ακατάδεκτο και σβήνει στον αγέρα. Πιέστε της Άρνας το γλυφό νερό να καθαρίσει, να καθαρίσει ο νους σας. Ξαλησμονήσετε τα φαρμάκια σας και τ’ άτιμα συμφέρα, τα σπλάχνα σας να γίνου σα μωρού παρθένα, άνεγνοια, αφράτα.
Ανθίστε έριξα μυαλά να ’ρθει το αηδόνι να λαλήσει.!" (Ν. Καζαντζάκης)
 
Το αφιέρωμα στον ήρωα  Χαράλαμπο Καλαϊτζή έγραψε η Αλίκη Δημητρίου και δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου