Είστε το δέντρο που άντεξε στον τυφώνα των προσβολών και του κοινωνικού αποκλεισμού: Ύμνος στους ανεμβολίαστους από τον βιολόγο Fernando Lopez-Mirones


11/9/2022

Ο βιολόγος και παραγωγός ντοκιμαντέρ Fernando Lopez-Mirones εξέφρασε δημοσίως την άποψή του για τους ανεμβολίαστους: Τιμή σε εσάς, είστε ό,τι καλύτερο έχει σήμερα η ανθρωπότητα!

Οι ανεμβολίαστοι, όπως δήλωσε στα τέλη Ιουλίου του 2022 ο βιολόγος που κατέχει και πολλά βραβεία για το σκηνοθετικό του έργο, Fernando Lopez-Mirones, έχουν απίστευτες δυνάμεις, αφού άντεξαν μέχρι να τελειώσει η ακατανόητη παγκόσμια ιστορία με τον κορωνα-ιό. 

"Ακόμα κι αν ήμουν πλήρως εμβολιασμένος, πάλι θα θαύμαζα τους ανεμβολίαστους, γιατί αντιστάθηκαν στην πιο μεγάλη πίεση που έχω ποτέ ζήσει, μεταξύ άλλων από συζύγους, γονείς, παιδιά, φίλους, συναδέλφους και γιατρούς. 

Οι άνθρωποι που ήταν ικανοί να διατηρήσουν την προσωπικότητά τους, που είχαν τόσο θάρρος και τέτοια κριτική ικανότητα, ενσαρκώνουν αναμφισβήτητα το καλύτερο είδος της ανθρωπότητας. 

Τους βρίσκουμε παντού, σε κάθε ηλικία, σε κάθε επίπεδο εκπαίδευσης, σε κάθε χώρα και με διάφορες απόψεις. Είναι ένα ιδιαίτερο είδος ανθρώπων: Είναι οι στρατιώτες που κάθε στρατός του φωτός επιθυμεί να τους έχει στις τάξεις του. 

Είναι οι γονείς που κάθε παιδί επιθυμεί να έχει και τα παιδιά που κάθε γονιός ονειρεύεται να αποκτήσει. 

Είναι όντα πάνω από τον μέσο όρο των κοινωνιών τους, είναι η ουσία των λαών που έχουν χτίσει όλους τους πολιτισμούς και έχουν κατακτήσει ορίζοντες. 

Είναι εκεί, δίπλα σου, φαίνονται φυσιολογικοί, αλλά είναι υπερήρωες.

Έκαναν αυτό που οι άλλοι δεν μπορούσαν να κάνουν, ήταν το δέντρο που άντεξε στον τυφώνα των προσβολών, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού. 

Και το έκαναν, γιατί νόμιζαν ότι ήταν μόνοι και πίστευαν ότι ήταν μόνοι. 

Αποκλεισμένοι από τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια των οικογενειών τους, δεν έχουν ξαναδεί τίποτα τόσο σκληρό. 

Έχασαν τις δουλειές τους, άφησαν την καριέρα τους να βουλιάξει, δεν είχαν άλλα χρήματα... αλλά δεν τους ένοιαζε. 

Υπέστησαν αμέτρητες διακρίσεις, καταγγελίες, προδοσίες και ταπεινώσεις... αλλά συνέχισαν. 

Ποτέ άλλοτε στην ανθρωπότητα δεν έχει υπάρξει τέτοιο "κάστινγκ", τώρα ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να αντιστέκονται στον πλανήτη γη. 

Γυναίκες, άντρες, γέροι, νέοι, πλούσιοι, φτωχοί, όλων των φυλών και όλων των θρησκειών, οι ανεμβολίαστοι, οι εκλεκτοί της αόρατης κιβωτού, οι μόνοι που κατάφεραν να αντισταθούν, όταν όλα κατέρρευσαν. 

Είστε εσείς, οι ανεμβολίαστοι, που περάσατε μία ασύλληπτη δοκιμασία και νικήσατε, μία δοκιμασία την οποία δεν μπόρεσαν να περάσουν πολλοί από τους πιο σκληρούς πεζοναύτες, κομάντος, πράσινους μπερέδες, αστροναύτες και ιδιοφυΐες.

Είστε φτιαγμένοι από το σπουδαιότερο υλικό, το οποίο χαρακτηρίζει μοναδικούς ανθρώπους που έζησαν ποτέ, έχετε την στόφα των ηρώων που γεννήθηκαν ανάμεσα σε απλούς ανθρώπους και λάμπουν στο σκοτάδι".

Fernando Lopez-Mirones, βιολόγος, πανεπιστημιακός καθηγητής, σκηνοθέτης. Πηγή: lemediaen442.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου