Μουσολίνι: Έγραφε ελαφρύ πορνό-σαπουνόπερα, πριν γίνει δικτάτορας και επιτεθεί στην Ελλάδα

29/10/2022

Ο Μπενίτο Μουσολίνι έγινε δικτάτορας και επιτέθηκε στην Ελλάδα, μαζί με τον στενό του συνεργάτη τον Χίτλερ. Όμως, πριν από αυτό, έγραφε σαπουνόπερα-πορνό σε συνέχειες που μετά έγινε βιβλίο!

Ο νεαρός Μουσολίνι εργαζόταν στο Τρέντο και ήταν γραμματέας του σοσιαλιστικού εργατικού συνδικάτου. Διεύθυνε ο 26χρονος τότε Μουσολίνι μία τοπική εφημερίδα του συνδικάτου, την Il Popolo, η οποία είχε κι ένα εβδομαδιαίο συμπλήρωμα, το La Vita Trentina. Σ΄ αυτό άρχισε να δημοσιεύεται σε συνέχειες το έργο του Μουσολίνι, το 1909.  Επρόκειτο για μια λογοτεχνική σαπουνόπερα, που είχε για την εποχή της έντονο το ερωτικό στοιχείο και χαρακτηριζόταν ως ελαφρύ πορνό.

  

Ο τίτλος του έργου είναι "Η ερωμένη του καρδινάλιου". Η ιστορία διαδραματίζεται στο Τρέντο τον 17ο αιώνα. Ο καρδινάλιος Emmanuel Madruzzo ζει μία ιστορία αγάπης με την Claudia Particella. Στον  κόσμο όμως δεν αρέσει αυτό που συμβαίνει με τον καρδινάλιο, κι έτσι αρχίζουν οι τσακωμοί και οι συνωμοσίες. Η σκανδαλώδης Claudia τελικά δολοφονείται. 

Στο μεταξύ, τόσο οι αναγνώστες όσο και οι άνθρωποι της εκκλησίας είχαν ενθουσιαστεί με την ιστορία της γυναίκας και του καρδινάλιου, γιατί σ΄ αυτήν πρωταγωνιστούσε μία γυναίκα με λάγνο κορμί, ήταν μία γυμνή νύμφη στο κύμα ενός διαυγούς ρέματος κι έδινε την υπόσχεση μίας έκστασης που οδηγούσε σε παραλήρημα και έξαρση.

Ο αρχισυντάκτης στον πρόλογο του έργου διαβεβαιώνει ότι η σαπουνόπερα-ελαφρύ πορνό του Μουσολίνι σημείωνε τεράστια επιτυχία, τέτοια που όταν ο Μουσολίνι αποφάσισε να σκοτώσει την ηρωίδα του, ο αρχισυντάκτης τον παρακάλεσε να μην το κάνει.

 Πηγή:https://www.lepoint.fr/societe/decouvrez-le-roman-oublie-de-mussolini-29-10-2022-2495661_23.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου