Νέα μελέτη για τον καρκίνο του εγκεφάλου: Με εγκεφαλικό φύτευμα και με φωτοθεραπεία μπορεί να αντιμετωπιστεί μελλοντικά αυτή η νόσος


20/10/2022

Ένα νέο εγκεφαλικό εμφύτευμα που αναπτύχθηκε από ερευνητές του Stanford Medicine, χρησιμοποιεί υπέρυθρο φως για να ενεργοποιήσει νανοσωματίδια και μέσω της παραγόμενης θερμότητας να σκοτώνονται οι κακοήθεις καρκινικοί όγκοι. 

Το εγκεφαλικό εμφύτευμα θα χρησιμοποιηθεί για την συρρίκνωση της θανατηφόρας μάζας κατά την διάρκεια θεραπειών 15 λεπτών σε περίοδο 15 ημερών. 

Η συσκευή θα μπορεί να εμφυτεύεται μεταξύ του δέρματος και του κρανίου. Η θερμοκρασία του εγκεφαλικού εμφυτεύματος μπορεί να ανεβαίνει στους 40 βαθμούς Φαρενάιτ (4,44 βαθμούς Κελσίου), μια θερμοκρασία που σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να καταστρέφει τον περιβάλλοντα εγκεφαλικό ιστό. 

Η φωτοθερμική θεραπεία είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται ήδη για την θεραπεία όγκων, αλλά μέχρι τώρα μόνο κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. 

Οι επιστήμονες του Stanford Medicine δοκίμασαν την νέα τεχνολογία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων σε ποντίκια με όγκους στον εγκέφαλο. Αυτά τα ποντίκια χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, μία ομάδα έλαβε το εμφύτευμα εγκεφάλου και μία όχι.

Αφού τα ποντίκια με τα εμφυτεύματα εγκεφάλου υποβλήθηκαν σε θεραπεία για 15 λεπτά την ημέρα για 15 ημέρες, η κατάστασή τους βελτιώθηκε και δεν χρειάζονταν πλέον χειρουργική επέμβαση.

 Η ερευνητική ομάδα ισχυρίζεται ότι τα νανοσωματίδια παρέμειναν στην θέση του όγκου και δεν προκάλεσαν ζημιά στον περιβάλλοντα ιστό, και ότι τα ποντίκια στα οποία είχαν εμφυτευτεί, οι εγκέφαλοι δεν ταλαιπωρήθηκαν, όταν τα νανοσωματίδια ενεργοποιήθηκαν. 

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται επίσης ότι τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα επέκτειναν την διάρκεια ζωής των ποντικιών που υποβλήθηκαν στην διαδικασία και διπλασίασαν ή τριπλασίασαν το ποσοστό επιβίωσης των τρωκτικών. 

Ωστόσο, η ομάδα δεν έχει ακόμη καθορίσει εάν η τεχνολογία μπορεί επίσης να παρατείνει την διάρκεια ζωής άλλων ειδών ζώων. 

Οι μηχανισμοί του κυματοφωτός και της θέρμανσης μπορούν να τροποποιηθούν, ώστε να στοχεύουν όγκους διαφορετικών μεγεθών και θέσεων στον εγκέφαλο. 

Η ερευνητική ομάδα επικεντρώνεται κυρίως στην θεραπεία του γλοιοβλαστώματος, ενός επιθετικού καρκίνου που συνήθως απαιτεί χειρουργική επέμβαση ανοιχτού κρανίου και χημειοθεραπεία και συχνά είναι ανίατος. 

Τα ποντίκια των οποίων οι εγκέφαλοι είχαν εγχυθεί με την τεχνολογία "επέζησαν έως και τρεις φορές περισσότερο από τα ζώα που δεν έλαβαν το εμφύτευμα", αναφέρει η Daily Mail.

"Η ομάδα εξόπλισε το εγκεφαλικό εμφύτευμα με νανοσωματίδια χρυσού σε σχήμα αστεριού και μία μικρή κεραία για την μετατροπή των ηλεκτρικών σημάτων σε υπέρυθρο φως, το οποίο ενεργοποιεί τα νανοσωματίδια για να παράγουν θερμότητα... Όλα αυτά μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως", αναφέρει η δημοσίευση. 

"Οι ερευνητές οραματίζονται ότι όταν προσαρμόζεται σε ανθρώπους, η συσκευή τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία στο σπίτι, εκτός από χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία χωρίς να αυξηθεί το βάρος των επισκέψεων στο νοσοκομείο ή να διακοπεί η κανονική ζωή των ασθενών".

Ο Xamed Arami, PhD, συν-συγγραφέας της μελέτης, ισχυρίζεται ότι τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα είναι πιο αποτελεσματικά από την χημειοθεραπεία και προκαλούν λιγότερες επιβλαβείς παρενέργειες. "Τα νανοσωματίδια μας βοηθούν να στοχεύσουμε την θεραπεία μόνο στον όγκο, επομένως ο αντίκτυπος είναι σχετικά μικρός σε σύγκριση με την χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία", δήλωσε ο Arami. 

"Η δομή και η δοσολογία των νανοσωματιδίων είναι βαθμονομημένα ώστε να παράγουν ακριβώς την σωστή ποσότητα θερμότητας". 

Τα ποντίκια που έλαβαν εγκεφαλικά εμφυτεύματα και υποβλήθηκαν σε χημειοθεραπεία, ζουν περισσότερο, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

"Οι ασθενείς με γλοιοβλάστωμα συχνά δεν ζουν περισσότερο από δύο έως τρία χρόνια μετά την διάγνωση, επειδή δεν μπορούν να απαλλαγούν από κάθε μέρος του όγκου και ο όγκος μπορεί να γίνει ανθεκτικός στα φάρμακα ή στην ακτινοβολία", δήλωσε ο Arami. 

"Στόχος μας είναι να το συνδυάσουμε με άλλες θεραπείες για να αυξήσουμε τον χρόνο επιβίωσης. Το νέο εμφύτευμα εγκεφάλου έρχεται εν μέσω προσπαθειών από διανθρωπιστές να συγχωνεύσουν ανθρώπους με μηχανές για να γίνουν Cyborg". 

Η εταιρεία Neuralink του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ αναπτύσσει εγκεφαλικά εμφυτεύματα για να επικοινωνεί με μηχανές μέσω των σκέψεων.

Η εταιρεία νευροτεχνολογίας έχει εμφυτεύσει μικροτσίπ τεχνητής νοημοσύνης στον εγκέφαλο πιθήκων. 

Τον Σεπτέμβριο, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Davis φέρεται να έλαβε 371 φωτογραφίες ζώων που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των πειραμάτων εμφύτευσης τσιπ εγκεφάλου της εταιρείας Neuralink. 

Ο Μασκ, ο οποίος ίδρυσε την Neuralink το 2016, υποσχέθηκε ότι η τεχνολογία της "θα επιτρέψει σε κάποιον με παράλυση να χειριστεί ένα smartphone με το μυαλό του πιο γρήγορα από κάποιον που χρησιμοποιεί τους αντίχειρες του". 

Η ομάδα Physicians Committe for Responsible Medicine μήνυσε το Davis, τον Φεβρουάριο, γιατί αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο των πειραμάτων της Neuralink.

"Το UC Davis πιστεύει ότι το κοινό είναι πολύ ανόητο για να ξέρει τι κοιτάζει", δήλωσε τον Σεπτέμβριο ο Ryan Merkley, διευθυντής χρηματοδότησης έρευνας για την Επιτροπή Ιατρών. 

"Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το Πανεπιστήμιο προσπαθεί απλώς να κρύψει από τους φορολογούμενους το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τον Έλον Μασκ για την διεξαγωγή πειραμάτων, στα οποία τα ζώα υποφέρουν και πεθαίνουν". 

Παρά το γεγονός ότι σκοτώθηκαν ζώα κατά της διάρκεια των δοκιμών, η Neuralink ξεκίνησε κλινικές δοκιμές από τον Ιανουάριο για την εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου σε ανθρώπους που επικοινωνούν με εξωτερικές συσκευές.

Πηγή: thegatewaypundit.com/2022/10/scientists-trial-new-wireless-brain-implant-activates-nanoparticles-zap-tumors-heat-claim-brain-implants-will-save-100000-americans/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου