Ο Τσίπρας στην Μακεδονία, κι εμείς κομπάρσοι σαπουνόπερας

23/11/2022

Σήμερα πήγε στην Έδεσσα, στην Πέλλα, σε τόπους μακεδονικούς ο Τσίπρας, 

πηγαινο-έρχεται Αθήνα-Θεσσαλονίκη, γενικά κάνει ό,τι θέλει, όποτε το θέλει, λέει ό,τι θέλει, και κανείς δεν μπορεί να του κουνήσει ούτε καν το δάχτυλο για όσα έπραξε εις βάρος της Μακεδονίας μας! 

Σήμερα, για πολλοστή φορά, είπε, μέσα στην Μακεδονία, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι καταστρεπτική για την Ελλάδα. Σύμφωνοι, είναι καταστρεπτική. Έλα όμως που και η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν το ίδιο καταστρεπτική!!! Έχουμε πέσει σε τοίχο αδιεξόδων στην χώρα μας. 

Ο Τσίπρας που σεβάστηκε τα μνημόνια και δεν τα έσκισε όπως υποσχόταν πριν εκλεγεί πρωθυπουργός, τώρα βρίζει τον Μητσοτάκη για οικονομική πολιτική που σκοτώνει τους Έλληνες. Ναι, την σκοτώνει. Αλλά, η πολιτική του είναι η συνέχεια της πολιτικής του Τσίπρα! Κι άλλος τοίχος αδιεξόδων, στην χώρα μας.

Ο Τσίπρας μιλάει λες και αυτός προστάτευσε την πρώτη κατοικία του Έλληνα από τους πλειστηριασμούς, ενώ ο Μητσοτάκης πράττει τα αντίθετα! Για γέλια και για κλάματα είμαστε, αν πιστεύουμε σ΄ αυτούς τους δυο. Ή είμαστε κομπάρσοι σαπουνόπερας. Το συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες... 

Ο Τσίπρας βάλθηκε να εξαφανίσει και τα τελευταία χνάρια της λογικής μας! Θα είναι, είπε σήμερα στην Μακεδονία, κοντά στους αδύναμους, στους καταπονημένους, στους περιφρονημένους, θα αντισταθεί, θα πολεμήσει, θα φέρει τα πάνω κάτω για να ξαναβγεί πρωθυπουργός, γιατί ο Μητσοτάκης τα ρήμαξε όλα. 

Ναι, τα ρήμαξε. Αλλά, και ο Τσίπρας τα ρήμαζε, όσο ήταν πρωθυπουργός. Από τις κλειστές τράπεζες και τα άσκιστα μνημόνια μέχρι την υπογραφή της ψευδοσυμφωνίας των Πρεσπών, ο Τσίπρας τα έκανε όλα μαντάρα στην χώρα. Την έκανε άβουλη και ανίσχυρη. Ακριβώς το ίδιο έργο πράττει και ο Μητσοτάκης. 

Το κακό είναι ότι εμείς οι Έλληνες πολίτες τους επιτρέπουμε και τους δύο να περπατούν αμέριμνοι στην Μακεδονία, και ο καθένας να λέει το μακρύ του και το κοντό του. Τους αφήνουμε να μοιράζουν χαμόγελα και υποσχέσεις! Σαν να είμαστε κομπάρσοι σαπουνόπερας, δεν αντιδρούμε πρωτίστως κατά της προδοσίας της Μακεδονίας μας και δευτερευόντως κατά της οικονομικο-κοινωνικής παρακμής. Τουλάχιστον αν γινόμασταν πρωταγωνιστές της σαπουνόπερας, ίσως κάναμε τα πρώτα βήματα διαμαρτυρίας. Για την ώρα, έχουμε βολευτεί στο κομπαρσιλίκι μας... (Η φωτογραφία είναι από cnn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου