Γίναμε από άνθρωποι με ενσυναίσθηση, τέρατα, κι εγώ μαζί: Τιμ Ρόμπινς, οσκαρικός ηθοποιός που νοιώθει τύψεις για τους ανεμβολίαστους

 

22/12/2022

Τιμ Ρόμπινς, ηθοποιός με δύο Όσκαρ: Ξέρετε, οι διαδηλωτές δεν ήταν ναζί. Ήταν άνθρωποι που πίστευαν στην ελευθερία

Ο ηθοποιός Τιμ Ρόμπινς που είναι γνωστός από ταινίες όπως Top Gun, Threesom, The Escaped κ.ά., μίλησε στο κανάλι του τηλεοπτικού παρουσιαστή και κωμικού Ρούσελ Μπραντ στο YouTube. Και, αναφέρθηκε και στην περίοδο του κορωνα-ιού και των περιορισμών, εκφράζοντας την λύπη του για την συμπεριφορά του προς τους ανεμβολίαστους και αυτούς που δεν ήθελαν τις μάσκες.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ άνδρας είπε ότι τηρούσε ευλαβικά όλα τα αυστηρά κυβερνητικά διατάγματα κατά την διάρκεια της πανδημίας, άκουγε τους ειδικούς στον τομέα της υγείας στις τηλεοράσεις, πίστεψε στα εμβόλια, στα lockdown και στην μάσκα. Παραδέχθηκε ότι ήταν μέρος όλου αυτού του συστήματος... Φυλαγόταν, κρυβόταν από τον κόσμο, κρατούσε κοινωνικές αποστάσεις. 

Επίσης είπε ότι θύμωνε πολύ με τους ανθρώπους που δεν πίστευαν και δεν τηρούσαν τα μέτρα, γιατί ο ίδιος ακολουθούσε πιστά την επίσημη αφήγηση για τον Covid-19. Ωστόσο, όταν αποφάσισε και βγήκε ξανά στην πραγματική ζωή, τότε οι πεποιθήσεις του για τον κορωνα-ιό ανατράπηκαν και άρχισε να αμφιβάλλει για την επίσημη αφήγηση.

Καθώς ταξίδευε στην Βρετανία, παρατήρησε ότι πολλοί άνθρωποι δεν ακολουθούσαν πλέον τις κυβερνητικές οδηγίες. "Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι θα έρθουν δύσκολες μέρες γι΄ αυτούς, θα αρρωστήσουν. θα πεθάνουν... Όταν είδα ότι δεν υπήρχε τεράστιο ποσοστό θνησιμότητας στην χώρα αυτή, έχοντας παρακολουθήσει προσωπικά τι συνέβαινε, άρχισα να αναρωτιέμαι όλο και περισσότερο, αν αυτά που μας είπαν ήταν αλήθεια ή όχι", δήλωσε ο ηθοποιός.

Από περιέργεια πήγε σε μια διαμαρτυρία κατά των περιορισμών στο Λονδίνο κι εκεί συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε αυτά που έλεγαν τα ΜΜΕ και στην πραγματική συμπεριφορά των διαδηλωτών. "Είδα ότι τα ΜΜΕ δεν απεικόνιζαν την πραγματικότητα, όσα έλεγαν δεν ήταν αλήθεια. Ξέρετε, οι διαδηλωτές δεν ήταν ναζί. Ήταν άνθρωποι που πίστευαν στην ελευθερία".

Μεταξύ άλλων, ο Τιμ Ρόμπινς είπε ότι δεν θέλει να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών, γιατί και ο ίδιος συμπεριφέρθηκε όπως όριζε η κυβερνητική τακτική. "Κάποιος που είναι ανθρωπιστής, ανιδιοτελής, γενναιόδωρος και συμπονετικός, περνάει στην άλλη πλευρά και γίνεται φρικιό, γίνεται τέρας. Θέλετε (οι κυβερνητικοί) να παγώσετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανθρώπων, επειδή διαφωνούν μαζί σας. Αυτό είναι επικίνδυνο πράγμα. Είναι ένας επικίνδυνος κόσμος αυτός που δημιουργήσαμε. Και λέω "εμείς", γιατί ήμουν κι εγώ μέρος του. Όμως συνήλθα..." (Πηγή:le media en 442.fr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου