Ο Μητσοτάκης που σέβεται τα Σκόπια ως "Βόρεια Μακεδονία" ανενόχλητος πρωθυπουργεύει στην Βεργίνα

 

19/12/2022

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανενόχλητος περπάτησε στην Μακεδονία μας, και μάλιστα στην Βεργίνα, και δεν σηκώθηκαν οι νεκροί να τον κυνηγήσουν μα μήτε και οι ζωντανοί! 

Σήμερα το πρωί εγκαινίασε το νέο Μουσείο Αιγών στην Βεργίνα και μίλησε κιόλας! Αυτό έλειπε να μην ακουστεί η φωνή του... 

Μόνο που η φωνή του μας ντροπιάζει, αφού με την ίδια φωνή αποδέχεται τα Σκόπια ως "Βόρεια Μακεδονία" και τους σλάβους ως "μακεδονικό έθνος" που ομιλεί "μακεδονικά". 

Ό,τι να ΄ναι, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας που δήλωσε πως το μουσείο αυτό αποτελεί μια νέα, ολιστική και δυναμική προσέγγιση της σχέσης αρχαιολογικού χώρου-μουσείου-επισκέπτη. Κύριε με το κουστούμι και το γλυκανάλατο ύφος, η σχέση του αρχαιολογικού χώρου-μουσείο με τον επισκέπτη είναι η σχέση που έχει ρίζες στον αρχαιοελληνικό κόσμο και συνδέει τους Έλληνες με την σύγχρονη ιστορία, τους Μακεδόνες με το φυσικό και μαγικό χώρο τους που είναι Ελλάδα. 

Και όταν λες Μητσοτάκη ότι το χθες οφείλει πάντα να διαρκεί στο σήμερα και να συμμετέχει στην οικοδόμηση του αύριο, σε ποιον ακριβώς θέλεις να περάσεις γυαλιά που θα τον εμποδίζουν να βλέπει την αισχρή πραγματικότητα που δημιούργησες εσύ μαζί με τον προκάτοχό σου τον Τσίπρα; Εσείς οι δύο, μαζί με τα επιτελεία σας, προσπαθείτε εναγωνίως να σβήσετε το ένδοξο παρελθόν της Μακεδονίας μας και να δημιουργήσετε ένα μέλλον στο οποίο η Μακεδονία μας δεν θα είναι ελληνική!

Κι αυτό πια Μητσοτάκη που αναφέρθηκες στην επίσκεψη στον ίδιο χώρο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Μανώλη Ανδρόνικου, μετά την μεγαλειώδη αρχαιολογική ανακάλυψη του τελευταίου, το 1978, μας ξεπερνάει, αλήθεια όμως! Αυτοί οι δυο δεν θα ήταν περήφανοι με την δική σου επίσκεψη στην Βεργίνα! Αυτοί δεν θα αποκαλούσαν ποτέ τα Σκόπια "Βόρεια Μακεδονία". Ο Καραμανλής, παρόλα τα λάθη που έκανε στα χρόνια της εξουσίας του, δεν θα υπέγραφε ποτέ την ψευδοσυμφωνία των Πρεσπών! 

Και φυσικά, τα ΜΜΕ δεν εξέφρασαν απολύτως καμία απορία, πώς μπορεί ένας πρωθυπουργός που αποδέχεται ως "μακεδονική" την γλώσσα των Σκοπιανών, να περπατά κουστουμαρισμένος και χαμογελαστός στην Βεργίνα!... 

Τι καιροί αυτοί που ζούμε! Σαπίλα που πηγάζει από την αλληλοκατανόηση των εξουσιαστών που υποστηρίζουν διακαώς μια αξιοπερίεργη δημοκρατία που την κόβουν και την ράβουν στα μέτρα τους!...

Νίκη Μάρκου - Φωτογραφία από gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου