Σκάνδαλο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκρύπτει την πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου με φυσικό τρόπο, με σελήνιο!


5/12/2022

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέκρυψε ή και αλλοίωσε με σκανδαλώδη τρόπο τα αποτελέσματα της έρευνας που αποδεικνύουν ότι το σελήνιο μπορεί να δράσει προστατευτικά και  προληπτικά κατά διαφόρων μορφών καρκίνου. Ο καθηγητής Schrauzer είναι βέβαιος για τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σεληνίου, αλλά οι επιστήμονες της Ευρώπης μάλλον δεν εξυπηρετούνται από την αποτελεσματική με φυσικό τρόπο αντιμετώπιση του καρκίνου...

Αίτημα για γραπτή απάντηση Ε-005426/2011 στην Επιτροπή. Άρθρο 117 του Κανονισμού Julie Girling (ECR)

Η μελέτη του 1996 "Nutritional Prevention of Cancer (NPC)" (1) βρήκε σημαντική μείωση στον καρκίνο του προστάτη, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του ορθού ως αποτέλεσμα της συμπλήρωσης διατροφής με οργανικά συνδεδεμένο σελήνιο (ζύμη σεληνίου) (2). Ωστόσο, μια επαναλαμβανόμενη μελέτη (SELECT) στην οποία χορηγήθηκε σελήνιο σε συνθετική μορφή απέτυχε (3). 

Η EWG όχι μόνο "απέφυγε" τα αποτελέσματα της μελέτης NPC (4) αλλά ουσιαστικά απαγόρευσε την συμπλήρωση οργανικού σεληνίου, αφαιρώντας το από την θετική λίστα (5), αν και ο κίνδυνος τοξικότητας στον άνθρωπο είναι πολύ χαμηλός (6). Από το 1986 δεν υπήρξε καμία γνωστή περίπτωση δηλητηρίασης που να προκλήθηκε από σελήνιο σε οργανική μορφή (7). Η σύσταση του καθηγητή G.N.Schrauzer να γίνει διάκριση μεταξύ της συνθετικής και της οργανικής μορφής αγνοήθηκε (8). 

Μέχρι το 1994, η πρόσληψη σεληνίου από το ψωμί και τα δημητριακά στην Αγγλία είχε μειωθεί κατά 75% (9). Το 1998 οι E.T.Jacobs at all, διαπίστωσαν ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά ολικής αλέσεως είναι πιθανό να προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου. Εκείνο το έτος, η συνολική πρόσληψη σεληνίου ήταν 34 μg/ημέρα (10). Το 2008, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων υπολόγισε την πρόσληψη σεληνίου στην Ευρώπη σε 27-70 μg/ημέρα (11). Ο καθηγητής Schrauzer θεωρεί ότι το σελήνιο είναι το πιο αντικαρκινικό θρεπτικό συστατικό και συνιστά ημερήσια πρόσληψη 250-300 μg για να μεγιστοποιηθούν οι αντικαρκινικές του ιδιότητες (12). 

Στο πλαίσιο της πρόληψης του καρκίνου με συμπλήρωμα σεληνίου, η ΕΕ πρέπει να αναγνωρίζει ότι η μελέτη SELECT χρησιμοποίησε εσφαλμένα ανόργανο σελήνιο για την επικύρωση των αποτελεσμάτων της μελέτης NPC και ότι, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει βάσιμος λόγος για την ανάκληση των αποτελεσμάτων της μελέτης NPC. Το ερώτημα είναι εάν η ΕΕ έχει αρκετή δύναμη  χαρακτήρα, ώστε να αντιμετωπίσει (και να λύσει) αυτό το πρόβλημα. 

Πηγές: 

  • [1] Larry Clark et al, „Effects of Selenium Supplementation for Cancer Prevention in Patients with Carcinoma of the Skin: A Randomized Controlled Trial“, for the Nutritional Prevention of Cancer (NPC) Study Group, Journal of the American Medical Association, 1996, Bd. 276, Nr. 24, S. 1957‑1963.
  • [2] G. N. Schrauzer, „The Nutritional Significance, Metabolism and Toxicology of Selenomethionine“, Advances in Food & Nutrition Research, 2006, Bd. 47, S. 92. Siehe auch Fußnote 8 unten.
  • [3] Scott M. Lippman et al, „Effect of Selenium and Vitamin E on Risk of Prostate Cancer and Other Cancers: The Selenium and Vitamin E Cancer Prevention Trial (SELECT)“, Journal of the American Medical Association, 2009, Bd. 301, Nr. 1, S. 39‑51.
  • [4] Diese von Jane Clark im You Magazine (Mail on Sunday) am 8. Dezember 2002 zitierte Bemerkung wird indirekt dem damaligen Direktor von Cancer Research, Professor Gordon McVie, zugeschrieben, der gesagt haben soll: „Sie können den in Amerika veröffentlichten Ergebnissen nicht aus dem Weg gehen“, als er vom Widerruf der MRC‑Finanzierung für die mit 6 Millionen GBP veranschlagte Alpha-Studie von Dr. Margaret Rayman erfuhr.
  • [5] Sam Burcher, „European Directive against Vitamins & Minerals“, Website des Institute of Science in Society. Siehe auch Fußnote 6 unten.
  • [6] Decision News Media, „No reason to ban selenium“, Interview mit Dr. Margaret Rayman, 28. September 2004. Siehe auch Fußnote 8 unten.
  • [7] Siehe Fußnote 2 oben, S. 95.
  • [8] G. N. Schrauzer, „Selenium yeast: Composition, quality, analysis, and safety“, Pure and Applied Chemistry, 2006, Bd. 78, Nr. 1, S. 105‑109.
  • [9] Ministry of Agriculture, Food and Fisheries, R & D Surveillance Report 27. Die Zufuhr aus Brot und Getreide war von 40,3 auf durchschnittlich 9,9 µg/Tag gesunken.
  • [10] Siehe Fußnote 9 oben. Die Gesamtaufnahme war von 61,66 auf 34,376 µg/Tag gesunken.
  • [11] EFSA Journal, „Selenium-enriched yeast as source for selenium added for nutritional purposes in foods for particular nutritional uses and foods (including food supplements) for the general population“, 2008, Bd. 766, S. 3.
  • [12] G.N. Schrauzer, „Selenium and selenium-antagonistic elements in nutritional cancer prevention“, Critical Reviews in Biotechnology, 2009, Bd. 29, Nr. 1, S. 15.

www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-7-2011-005426_DE.html

Το σελήνιο μπορεί ο άνθρωπος να το λάβει μέσω της διατροφής του, αφού υπάρχει στα καρύδια Βραζιλίας, στον τόνο, στον μπακαλιάρο, στο καστανό ρύζι, στα αυγά κ.ά.. Επίσης διατίθεται και σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου