Γαλλία: 300 αγωγές κατά της Pfizer για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου της στο δικαστήριο της Μασσαλίας


 10/1/2023

 Ο δικηγόρος Eric Lanzarone υπερασπίζεται σχεδόν 300 πελάτες που προσβλήθηκαν από ασθένειες λίγο μετά τον εμβολιασμό τους κατά του Covid-19. Επιδιώκει να αναγνωριστούν ως παρενέργειες. Μια πρώτη ακρόαση πραγματοποιείται αυτή τη Δευτέρα στη Μασσαλία.

Η ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στη Μασσαλία ανακοινώνει έναν νομικό μαραθώνιο για τον δικηγόρο Eric Lanzarone και την πελάτισσά του, μια 55χρονη γυναίκα που προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο δικηγόρος της Μασσαλίας θα ζητήσει στο πολιτικό δικαστήριο να προσπαθήσει να αναγνωρίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα που ανέπτυξε η πελάτης του, «Λίγες μέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer», εξηγεί ο Eric Lanzarone. «Σήμερα, δεν μπορεί πλέον να περπατήσει πάνω από 300 με 400 μέτρα και έκτοτε βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Είναι μια εντελώς αναπηρική παρενέργεια», λέει.

Στην κατ’ αντιμωλία ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας ενώπιον του πολιτικού δικαστηρίου, η πρόκληση για τον δικηγόρο είναι να ζητήσει από τα δικαστήρια το διορισμό ιατρού εμπειρογνώμονα για να διαπιστωθεί η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των εμβολιασμών του και της ανάπτυξης αυτής της φλεγμονώδους νόσου των αρθρώσεων. «Η ζωή της έχει γίνει κόλαση. Προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε την αιτιώδη συνάφεια με τον εμβολιασμό της», συνεχίζει ο δικηγόρος.

Απέναντί ​​του, ο Capucine Van Robays θα εκπροσωπήσει τους οκτώ δικηγόρους της Pfizer France, ενός θυγατρικού παραρτήματος της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας που παράγει και εμπορεύεται το εμβόλιο Covid-19 που έχει χορηγηθεί περισσότερο (σαν εμβόλιο) στη Γαλλία. Κλήθηκε επίσης η γερμανική εταιρεία BioNTech, το εργαστήριο που δημιούργησε το εμβόλιο. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία, αν και ο δικηγόρος είχε ήδη επιτύχει το διορισμό ιατρικού εμπειρογνώμονα σε μια πανομοιότυπη υπόθεση στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο. «Στη Μασσαλία, κάλεσα επίσης την BioNTech, επειδή, κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Παρίσι, η Pfizer είχε υποδείξει [είχε προσπαθήσει να αποποιηθεί της ευθύνης] αυτό το εργαστήριο», εξηγεί.

Το ίδιο ισχύει επίσης και για τη γερμανική εταιρεία BioNTech, το εργαστήριο που ανέπτυξε το εμβόλιο. Πρώτη στη Γαλλία, όταν ο δικηγόρος είχε ήδη εξασφαλίσει τον περασμένο Οκτώβριο στο Παρίσι το διορισμό ιατρού εμπειρογνώμονα σε μια πανομοιότυπη υπόθεση. «Στη Μασσαλία, κάλεσα επίσης τη BioNTech, επειδή, κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Παρίσι, η Pfizer είχε φορτώσει σε αυτό το εργαστήριο», εξηγεί.

300 παρόμοιες υποθέσεις προς επίκληση

Αν και αυτή η ακρόαση είναι η πρώτη στη Μασσαλία και δεύτερη στη Γαλλία, θα απέχει πολύ από το να είναι η τελευταία. Ο Eric Lanzarone λέει ότι έχει 300 παρόμοια αρχεία. «Συχνά βρίσκω πανομοιότυπες παθολογίες: προβλήματα όρασης, ενδομητρίωση, πολλή μυοκαρδίτιδα». Ο δικηγόρος, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι “δεν είναι αντιεμβολιαστής”, έγινε τόσο πολύ περιζήτητος σε αυτά τα θέματα αφού επιτέθηκε στη ρήτρα της σύμβασης μεταξύ της Pfizer και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έδωσε την παραγγελία, και η οποία προβλέπει ότι στην περίπτωση υπάρχουσας αποζημίωσης αυτή βαρύνει τα κράτη. «Αποτελεί ιδιωτικοποίηση των κερδών και κοινωνικοποίηση των κινδύνων. Θεωρώ ότι δεν εναπόκειται στους Γάλλους φορολογούμενους να πληρώσουν για τις ανεπιθύμητες ενέργειες», καταγγέλλει.

Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον Capucine Van Robays, δικηγόρο της Pfizer, εντός του χρόνου που προβλέπεται για τη συγγραφή αυτού του άρθρου, αναφέρει το 20minutes.fr (& antimedia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου