Πρωινιάτικο σοκ: Πρέπει να συνηθίσουμε να λέμε τα Σκόπια "Βόρεια Μακεδονία"

Η ραδιοφωνική συμβουλή της ημέρας: Συνηθίστε, τα Σκόπια είναι "Βόρεια Μακεδονία"... Έτσι λοιπόν, και αυτή η εικόνα από το συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας είναι μηδαμινής σημασίας!...

24/1/2023

Μπαίνω στο ταξί, σήμερα το πρωί, με τον οδηγό να έχει τέρμα την ένταση του ραδιοφώνου, από το οποίο ξεπηδούσαν δύο αντρικές φωνές που ανέλυαν τα της Ελλάδος συμβαίνοντα.

Πρόκειται για γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης που κατά κύριο λόγο ασχολείται με τα αθλητικά δρώμενα και τις ποδοσφαιρικές ομάδες. 

Λέει ο ένας: Πρέπει να συνηθίσουμε να λέμε τα Σκόπια "Βόρεια Μακεδονία".

Απαντά ο άλλος, ανάλαφρα και τυχαία: Αύριο έχουμε και την επέτειο από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών". 

Το αίμα βράζει μέσα μου. Θέλω να σπάσω το ραδιόφωνο, ή να μπω μέσα στην συχνότητα και να αρπάξω τον τύπο από τον γιακά.

Τι λες βρε άθλιε; 

Να συνηθίσουμε να λέμε τα Σκόπια "Βόρεια Μακεδονία"; Να συνηθίσουμε ότι οι σλαβοσκοπιανοί είναι "Μακεδόνες" που μιλούν την "μακεδονική" γλώσσα; Να συνηθίσουμε την πανωλεθρία στην οποία μας οδήγησαν οι δύο κυβερνήσεις, Τσίπρα-Μητσοτάκη;

Γιατί; Γιατί πρέπει να συνηθίσουμε; 

Αυτά τα ραδιόφωνα, και αυτοί οι τηλεοπτικοί σταθμοί που μετά μανίας αποκαλούν τα Σκόπια ως "Βόρεια Μακεδονία", αφεντικά δεν έχουν;

Κάποτε, κάποιοι εκ των πλούσιων οικογενειών, ήταν πατριώτες, κάποτε υπήρχαν κι αυτοί που δεν έβαζαν τα προσωπικά τους οφέλη πάνω από την πατρίδα.

Σήμερα πια, όλα τα αφεντικά είναι υποταγμένα στο κυνήγι του προσωπικού κέρδους και της εξουσίας τους. Τραγικό. 

Αλλά, το πιο τραγικό είναι πως ο λαός ζει αποχαυνωμένος. Αποδέχεται την ήττα, ζει με ψιχουλο-επιδόματα, άγεται και φέρεται μεταξύ δύο-τριών κομμάτων που εδώ και χρόνια ζημιώνουν το ελληνικό έθνος. 

Συμπεριφερόμαστε ως μάζα. Ένας όχλος που ξέχασε τι σημαίνει πατρίδα. Επειδή δεν έχουμε παιδεία, ακούμε αυτά τα ραδιόφωνα, βλέπουμε αυτά τα κανάλια, υποστηρίζουμε με μανία ποδοσφαιρικές ομάδες, παρασυρόμαστε από αποδεδειγμένα ανθέλληνες πολιτικούς. Ως πότε; 

Θα εξαφανίσουμε ποτέ τύπους που ζητούν να συνηθίσουμε τα Σκόπια ως "Βόρεια Μακεδονία"; Πάντως, ο συγκεκριμένος τύπος στο ραδιόφωνο, αμέσως μετά την έκφραση της περιφρόνησης του για την Μακεδονία μας, είπε ότι το απόλυτο θηλυκό στην Ελλάδα είναι η Μενεγάκη. 

Δείτε τώρα. Μέσα σε λίγες προτάσεις, εξισώνει την εθνική μας πανωλεθρία με την Μενεγάκη, με την τελευταία να αποτελεί αντικείμενο απόλυτου θαυμασμού, και την Μακεδονία να πρέπει να αλλάξει την ταυτότητά της. 

Είμαστε άθλιοι και συνυπεύθυνοι για την εθνική μας κατρακύλα, επειδή δεν κάνουμε τίποτα για το έθνος μας. Ούτε καν τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις μας δεν κλείνουμε, ούτε καν! 

Νίκη Μάρκου-συγγραφέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου