Η Τουρκία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στην Συρία παρά τον όλεθρο από τους σεισμούς


11/2/2023

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την Τουρκία ότι συνεχίζει, παρά το χάος και τον θρήνο μετά τους σεισμούς, τους βομβαρδισμούς στην Συρία. Γι΄ αυτήν την απάνθρωπη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας δεν μιλούν ΚΑΘΟΛΟΥ τα ελληνικά ΜΜΕ. Αντίθετα, στον γερμανικό τύπο ήδη ασκείται έντονη κριτική και παρουσιάζεται και η κραυγή αγωνίας των σεισμόπληκτων.

Όπως αναφέρει η γερμανική ενημερωτική σελίδα rnd.de, οι επιπτώσεις του σεισμού στην τουρκοσυριακή συνοριακή περιοχή είναι δραματικές για τους ανθρώπους που ζουν μέσα σε διαρκή αγωνία. 

Όμως, παρά την ανθρωπιστική καταστροφή, ο τουρκικός στρατός δεν διστάζει να βομβαρδίζει περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους στην βόρεια Συρία. Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Kamal Sido απευθύνει έκκληση στις χώρες του ΝΑΤΟ.

Το βράδυ της Τρίτης η Τουρκία επιτέθηκε στην περιοχή γύρω από το Ταλ Ριφάατ που επλήγη από τον σεισμό, δήλωσε ο ειδικός στα θέματα Μέσης Ανατολής και σε θέματα απειλούμενων λαών, Kamal Sido. Κούρδοι πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο σε αυτήν την περιοχή βόρεια της πόλης του Χαλεπίου. 

"Είναι σκανδαλώδες ένα κράτος του ΝΑΤΟ να επιδεινώνει εσκεμμένα μια ανθρωπιστική καταστροφή. Ούτε μια λέξη κριτικής δεν έχει λεχθεί από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ".

Τα χρόνια αποκλεισμού των ελεγχόμενων από τους Κούρδους περιοχών της βόρειας Συρίας από την Τουρκία και τους δυτικούς εταίρους της έχουν επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στις σεισμογενείς περιοχές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Sido, η Τουρκία κρατά κλειστά τα περάσματα προς τις περιοχές της βόρειας Συρίας κι έτσι δεν φτάνουν εκεί οι ανθρωπιστικές προμήθειες. Ούτε οι τραυματίες μπορούν να έχουν ιατρική φροντίδα. 

Ενώ, αντίθετα, αυτά τα σύνορα ήταν πάντα ανοιχτά μόνο σε ισλαμιστές μαχητές και σύγχρονα όπλα. Τώρα που επιβάλλεται να φτάσει στις σεισμόπληκτες περιοχές ανθρωπιστική βοήθεια, οι Τούρκοι έκλεισαν τα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου