Ενόψει εκλογών: Η αναίδεια των πολιτικάντηδων είναι χειρότερη από τις οργανικές ασθένειες (Ευριπίδης)


26/4/2023

Θλιβερές ημέρες διανύουμε. Μέχρι τις εκλογές, διαρρηγνύονται τα ιμάτια των πολιτικών "αντιπάλων" των τριών πρώτων κομμάτων της ελληνικής βουλής.

Ή, για να το πούμε πιο παραστατικά, ο ένας σχίζει τα ρούχα του άλλου, προσπαθώντας, έκαστος, να είναι ο ντυμένος νικητής στο τέλος του αγώνα, αυτός που θα πάρει υπό την προστασία του τους άλλους δύο γυμνούς. 

Στεκόμαστε σε αυτά τα τρία κόμματα, γιατί αυτά είναι που είχαν την εξουσία στα χέρια τους και κατά συνέπεια είδαμε τα έργα τους ή πιο σωστά, τα βιώσαμε στην καθημερινή μας ζωή.

Η Ελλάδα είναι πληγωμένη εδώ και δεκαετίες, αλλά αρκεί να βάλουμε στο πνευματικό και συναισθηματικό μας στόχαστρο, μόνο τα τελευταία 12-14 χρόνια, για να συνειδητοποιήσουμε τα άσχημα που έχουν διαπράξει οι ηγεσίες μαζί με τους βουλευτές και τους συνεργάτες αυτών των τριών κομμάτων.

Η κοινωνία βρίσκεται σε αποσύνθεση ιδανικών, αξιών, θεσμών. Κανείς δεν σέβεται κανέναν. Το έγκλημα κυριαρχεί. Ο φτωχός ασθενής κινδυνεύει να πεθάνει στα νοσοκομεία, όπου "δοξασμένο" ακόμα είναι το φακελάκι, κι ας του δώσαμε άλλα ονόματα. Η "παιδεία" βγάζει αμόρφωτους νέους, οι οποίοι στο τέλος των όποιων σπουδών τους, δεν πρόκειται να βρουν δουλειά, αν δεν διαθέτουν αυτοί και οι γονείς τους το κοσμοξακουσμένο μέσο. 

Αν μάλιστα θέλουμε να σταθούμε στα εθνικά θέματα, η τραγωδία έχει συναντήσει το αποκορύφωμά της: Οι Σκοπιανοί, με τις ευλογίες και τα χαριεντίσματα στους ξένους από τους Έλληνες πολιτικάντηδες, αυτο-ονομάζονται "Μακεδόνες". Και διάφοροι δήμοι, με τραγικότερο όλων τον δήμο Καλαμαριάς, τους καλούν μέσα στην Μακεδονία μας να παρουσιάσουν τα "μακεδονικά" έργα τους. Η Θράκη δεν έχει καλύτερο μέλλον, ούτε τα νησιά, μια και όλα τα ελληνικά εδάφη τα τοποθετούν οι Τούρκοι στον δικό τους χάρτη. Αντίδραση εκ των τριών κομμάτων εξουσίας; Ουδεμία! 

Ζούμε την ή μέσα στην απόλυτη αδιαφάνεια πολιτικών θεσμών, οι οποίοι νοσούν από σοβαρότατο έλλειμμα δημοκρατίας και ελληνοκεντρισμού. 

Οι πολιτικοί "αντίπαλοι" των τριών κομμάτων άγονται και φέρονται σαν εξοργισμένοι υποκριτές. Έκαστος εκφράζει την βαθιά οργή του για τον άλλον, και υπόσχεται αλλαγή και κοινωνική δικαιοσύνη και καλύτερους μισθούς και... και... και... 

Για τον νου με την κοινή λογική, όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες νοσούν βαριά από αναίδεια!!!! Θεωρούν ότι οι Έλληνες είναι ηλίθιοι και άσκεφτοι και τυφλοί και έτσι, ενόψει των εκλογών, βάζουν οι πολιτικάντηδες τα δυνατά τους για να τους πουλήσουν οράματα και ελπίδες. 

Όμως, η αναίδεια δεν πρέπει να αφήνει κανέναν από εμάς αδιάφορο! Γιατί, εξαιτίας της, διαλύεται η πατρίδα. 

Ο Ευριπίδης έλεγε: Μεγίστη των εν Ανθρώποις νόσων αναίδεια. 

Δηλαδή, η μεγίστη εκ των ανθρώπινων ασθενειών, είναι η αναίδεια. Αυτή, είναι χειρότερη από τις οργανικές ασθένειες. Προσβάλλει τον νου, τον ηθικό βίο, την ίδια την ζωή του ανθρώπου σε όλες τις εκφάνσεις της, και κατ΄ επέκταση προσβάλλει την κοινωνία και το έθνος της. 

Είναι καιρός, να σταματήσουμε την αναίδεια των πολιτικάντηδων. Να σταματήσουμε να χαιρόμαστε που μας βλέπουν ως χαζοχαρούμενους ευκολόπιστους, και λένε τις πιο εξωφρενικές αναλήθειες με τον πειστικότερο τρόπο! 

Αυτοί οι πολιτικάντηδες που θα τριγυρνούν μέχρι τις εκλογές με τον μανδύα της προσφοράς προς εμάς, στην πραγματικότητα ντύθηκαν με αυτόν τον μανδύα για να κρύψουν την αρρωστημένη από αναίδεια ύπαρξή τους. 

Οι καιροί ου μενετοί... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου