Μακεδονία, 17 Ιουνίου 2018 – 17 Ιουνίου 2023: Ζούμε την φρίκη


 17/6/2023 

Τόσα χρόνια πέρασαν, και η πληγή αναβλύζει πύον ασταμάτητα.

Είναι φορές που ξεχνάς να ανασάνεις.

Είναι στιγμές που η προδοσία σου σκοτεινιάζει το μυαλό.

Είναι μέρες που η περιφρόνηση των πολιτικών για σένα που πάλεψες με πάθος για την Μακεδονία και την ιστορία της, σε κάνει να παραπατάς στους δρόμους, πάνω στους οποίους περπατούν ατιμώρητοι αυτοί που πρόδωσαν την Μακεδονία και αυτοί που σέβονται τους προδότες, προδότες και οι ίδιοι γαρ.

Μα είναι όλες οι νύχτες σου, από εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 2018 μέχρι σήμερα, βουτηγμένες σε μια μοναξιά που δεν περιγράφεται με λόγια θνητά.

Η κυβέρνηση του Τσίπρα (να μην ξεχνούμε τον ρόλο του Καμμένου σ΄ αυτήν) υπέγραψε με τους σλαβοσκοπιανούς, μέσα στην ίδια την Μακεδονία μας, σε τόπο φλωρινιώτικο, ένα χαρτί που το ονόμασαν «Συμφωνία των Πρεσπών». Τους βάφτισαν «Βόρεια Μακεδονία» και έκτοτε οι σλάβοι περιφέρονται στην υφήλιο ως «Μακεδόνες» που μιλούν «μακεδονικά». Η υφήλιος εμπεδώνει πως οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες.

Αυτή η παραχάραξη της ιστορίας και η αλλοίωση της φυλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γίνεται αποδεκτή και σεβαστή από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Καμία νύχτα δεν μπορεί να είναι ήρεμη. Η ψυχή σου αδυνατεί να ξεκουραστεί. Οι αστραπές της προδοσίας βροντούν στα αυτιά σου, κλονίζουν τα σωθικά σου, κάνουν την λογική σου να στερεύει αργά, μα δυστυχώς σταθερά.

Το ξέρεις ότι κατάντησες ο περιφρονημένος και περιθωριοποιημένος της Ελλάδας, εσύ που σθεναρά αντιστέκεσαι στην προδοσία της Μακεδονίας. Δεν σε τρομάζουν οι χαρακτηρισμοί εις βάρος σου από το πολιτικό, δημοσιογραφικό και οικονομικό κατεστημένο.

Αυτό που σε τρομάζει είναι ότι δεν υπάρχει φως μέσα στο πηχτό σκοτάδι που δημιούργησαν τα ανθελληνικά συμφέροντα.

Κι αυτή η καθημερινή αποσιώπηση της προδοσίας στην ελληνική κοινωνία, σε ξεπερνάει. Αναρωτιέσαι, τρανταζόμενος από βουβό λυγμό, πώς μπορούν οι Έλληνες (ή έστω μια μεγάλη πλειοψηφία τους) να τρώνε, να πίνουν, να πηγαίνουν διακοπές, και ενίοτε να φωνάζουν για την άθλια οικονομική τους κατάσταση, έχοντας αποδεχθεί παθητικά και εγκληματικά, ότι μία υπογραφή και μία συμφωνία δεν μπορούν να ακυρωθούν.

Συνθήκες και συμφωνίες έχουν ακυρωθεί κι έχουν γίνει αμέτρητοι πόλεμοι στην ανθρώπινη ιστορία. Γιατί δεν μπορεί να ακυρωθεί η συμφωνία του Τρίπρα και του Μητσοτάκη;

Σε τρελαίνει ο παραλογισμός των πολιτικών, ο οποίος επιβάλλεται στην πατρίδα μας ως δημοκρατία, μέσα στην οποία οι σλάβοι έχουν πια τα αναφαίρετο δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» με τις ευλογίες της Ελλάδας. Και σε τρελαίνει η δική σου αδυναμία να πολεμήσει το κατεστημένο.

Τα χημικά και τα δηλητήρια που έριξαν πάνω σου οι δυνάμεις της εξουσίας, εκείνη την ημέρα του Ιούνη, αλλά και σε όλα τα συλλαλητήρια που έγιναν για την υπεράσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, ωχριούν σε σημασία μπροστά στην τοξικότητα της εγκληματικής αποδοχής της εθνικής μας ήττας.

Αυτή η τοξικότητα δεν σκοτώνει μόνο εσένα. Ακόμα πιο τραγικά, σκοτώνει την γενιά σου. Εσύ, δεν θα παραδώσεις ολόκληρη την Ελλάδα στα παιδιά σου. Την πετσοκομμένη Ελλάδα που θα παραλάβουν τα παιδιά σου, θα την πετσοκόψουν κι άλλο, αφού ήδη θα ζουν σε μια κοινωνία που απαξιώνει τα μεγάλα ιδανικά της πατρίδας. Έτσι, αυτά τα παιδιά δεν θα ξέρουν ότι πρέπει να υπερασπιστούν το έθνος των Ελλήνων. Δηλαδή, η σημερινή τοξικότητα θα αφανίσει το ίδιο το έθνος μας.

Αφού δεν θα υπάρχει ούτε ένας για να σώσει την Μακεδονία. Κι όταν πεθάνει η Μακεδονία, όπως έλεγε ο Δραγούμης, τότε θα πεθάνει το έθνος των Ελλήνων.

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» βροντοφώναζε ο Κολοκοτρώνης, κι εκεί που όλα φαίνονταν χαμένα, εκεί κατάφερε να γεννηθεί η σπίθα της Επανάστασης.

Εσύ κι εγώ, εμείς, θα καταφέρουμε να ανάψουμε την σπίθα που θα απλωθεί έξω από το εγώ μας και θα κατακτήσει την κοινωνία, διαλύοντας την σημερινή τοξικότητα και φέρνοντας φως στο πηχτό πολιτικο-κομματικό σκοτάδι που μας πνίγει;

Θα καταφέρουμε να βγούμε από την φρίκη μέσα στην οποία μάς υποχρέωσαν να ζούμε;

Νίκη Μάρκου (Φωτογραφία από cnn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου