Κύπρος: Εφιαλτική μείωση των Ελλήνων μαθητών


2/6/2023

Δεν είναι απλά λέξεις, είναι η εφιαλτική πραγματικότητα της εξαφάνισης του Κυπριακού Ελληνισμού! Υπάρχουν σχολεία, όπου δεν φοιτούν Έλληνες μαθητές, αλλά και στα υπόλοιπα η κατάσταση είναι τραγική!

8.985 μαθητές δεν έχουν μητρική γλώσσα την ελληνική, ενώ 3 σχολεία στην Λευκωσία δεν έχουν καθόλου Έλληνες μαθητές! 

Αυτά είναι τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την πρόσφατη συνεδρίαση της Ad Hoc Επιτροπής για την Μελέτη του Δημογραφικού στην Κύπρο μας. 

Η μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην πανάρχαια Κύπρο μας είναι ένα γεγονός που πρέπει να χτυπά συναγερμό και στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα. Ενώ οι Έλληνες δεν γεννούν παιδιά, οι αλλοδαποί, πολλοί εκ των οποίων εισέρχονται παράνομα και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, γεννούν πολλά παιδιά. 

Το πρόβλημα είναι εφιαλτικό, γιατί θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του Ελληνισμού στα πατρογονικά του εδάφη. 

Όπως αναφέρεται στην ενημερωτική σελίδα offsite.com.cy, σε 22 Δημοτικά σχολεία στο κέντρο της Λευκωσίας οι Κύπριοι μαθητές είναι μειοψηφία, σε 3 σχολεία δεν υπάρχει κανένας Κύπριος μαθητής και σε 17 άλλα σχολεία οι Κύπριοι μαθητές αποτελούν ποσοστό κάτω του 10%.

Η αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού, και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, βρίσκεται σε εξέλιξη, και όλοι εμείς παρακολουθούμε σιωπηλά και βουβά την πτώση μας, χωρίς να γεννούμε παιδιά, χωρίς να γεννούμε ελπίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου