Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν θα κτίσει νέο μεγάλο στρατιωτικό νοσοκομείο εξαιτίας της απειλής πολέμου υψηλής έντασης

 

 27/6/202

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα, στην Μασσαλία, ότι θα κτιστεί νέο μεγάλο στρατιωτικό νοσοκομείο στην πόλη, διευκρινίζοντας ότι αυτό είναι αναγκαίο εξαιτίας ενός πιθανού πολέμου υψηλής έντασης.

Τι είναι ένας πόλεμος υψηλής έντασης; 

Αυτός ο όρος έχει επικρατήσει από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, όταν πολλές ευρωπαϊκές χώρες αναγκάστηκαν να επανεξετάσουν τη στρατιωτική τους στρατηγική, και ειδικότερα την άμυνα του εδάφους τους, υπό τον φόβο μιας κοντινής σύγκρουσης. Το θέμα ήταν επομένως στο επίκεντρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, τον Απρίλιο του 2022. 

Σύμφωνα με την Revue Défense Nationale, ένας πόλεμος που περιγράφεται ως «υψηλής έντασης» υποδηλώνει «την εφαρμογή των πιο προηγμένων ή ισχυρότερων δυνατοτήτων, με την πιθανή εξαίρεση των πυρηνικών όπλων». (Πληροφορίες από cnews.fr)

Η απειλή μιας τέτοιας μορφής πολέμου ήταν από τα βασικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας του Μακρόν το 2022. 

Στην Ελλάδα, μόλις τελείωσαν οι εκλογές, αλλά ο εκλεγμένος πια  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλειψε εντελώς να μάς αναφέρει ότι ζούμε υπό την απειλή ενός τέτοιου φοβερού πολέμου. 

Ενώ στην Γαλλία θα προετοιμαστούν, κτίζοντας μεγάλο στρατιωτικό νοσοκομείο, εμείς εδώ δεν έχουμε ούτε ασθενοφόρα, νοσοκομεία για περίπτωση πολέμου θα σκεφτόμαστε τώρα;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου