Γκέρλιτς: Επίθεση μεταναστών σε τελετή αποφοίτησης γυμνασιόπαιδων συγκλόνισε την πόλη

 

 14/7/2023

Μετανάστες-πρόσφυγες στην Γερμανία επιτέθηκαν σε γυμνασιόπαιδα 

Μετά την επίθεση μεταναστών στο πάρτι αποφοίτησης, αλλάζει η διάθεση των πολιτών απέναντι στους πρόσφυγες- Γερμανός σοσιαλιστής πολιτικός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Η επίθεση από μια ομάδα μεταναστών σε τελετή αποφοίτησης στο Γκέρλιτς συγκλόνισε την πόλη.  

«Η κατανόηση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μειώνεται, η διάθεση μετατρέπεται σε καθαρό, ανεμπόδιστο μίσος», προειδοποιεί ο πρώην πολιτικός του SPD, Peter Wirth. Ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD είναι ενοχλημένος που για τα γεγονότα φταίει μια «αποτυχημένη ένταξη».

Μόλις μια εβδομάδα μετά την επίθεση σε ομάδα αποφοίτων γυμνασίου στο Γκέρλιτς από έως και 20 άτομα τουρκικής και αραβικής καταγωγής, οι εντάσεις αυξάνονται στην ανατολικότερη πόλη της Γερμανίας. 

«Είναι απίστευτο πώς ενήργησε αυτή η ομάδα στην επίθεση. Είναι πιθανό οι νεαροί άνδρες, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, κατάγονται από τη Συρία, τον Λίβανο, το Ιράκ και την Τουρκία, να επιτέθηκαν ακόμη και σε αποφοίτους γυμνασίου της πόλης μας που γιόρταζαν ειρηνικά χωρίς κανέναν λόγο», λέει ο Peter Wirth, πρώην SPD. πολιτικός και πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνομιλία με το FOCUS online.

Η κατάσταση με τα κύματα αλλοδαπών που εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, διαρκώς επιδεινώνεται. Σύμφωνα με τον σοσιαλιστή πολιτικό, καμία πολιτική ένταξής τους στην ευρωπαϊκή κοινωνία, δεν είναι επιτυχημένη. Στην Ελλάδα, κανείς δεν τολμά να πει τα αυτονόητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου