Δρ John Clauser, Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2022: Δεν υπάρχει κλιματική κρίση, είναι ψευδοεπιστήμη!


16/7/2023

Δρ John F. Clauser: Η κλιματική επιστήμη έχει μεταμορφωθεί σε μια σοκαριστική δημοσιογραφική επιστήμη!

Ο Δρ John F. Clauser, νικητής του Βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2022, δεν είναι διόλου ευγενικός με την αφήγηση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης. Να θυμηθούμε ότι αυτός ο Αμερικανός φυσικός έλαβε το βραβείο Νόμπελ 2022 για την εργασία του που έδειξε ότι η «κβαντική εμπλοκή» επέτρεπε σε σωματίδια όπως τα φωτόνια να αλληλεπιδρούν σε μεγάλες αποστάσεις και φαινομενικά να απαιτούν μία επικοινωνία που υπερβαίνει την ταχύτητα του φωτός.

Σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε από τη συντηρητική δεξαμενή σκέψης "coalidion CO2", ο John Clauser είπε ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση και ότι η αύξηση των συγκεντρώσεων CO2 θα ωφελούσε τον κόσμο. Ο άνθρωπος αυτός έχει επικρίνει τα επικρατούντα κλιματικά μοντέλα ως αναξιόπιστα και ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τη σταθεροποιητική ανάδραση θερμοκρασίας των νεφών, η οποία λέει ότι είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από την εξαναγκαστική ακτινοβολία του CO2.

Ο 81χρονος βραβευμένος με Νόμπελ επιστήμονας σημειώνει ότι τα φωτεινά λευκά σύννεφα είναι σαφώς το πιο ορατό χαρακτηριστικό στις δορυφορικές φωτογραφίες της γης. Αυτά τα σύννεφα παράγονται κυρίως από την εξάτμιση του θαλασσινού νερού από το ηλιακό φως. Καλύπτουν μεταβλητά το ένα τρίτο έως τα δύο τρίτα της επιφάνειας της γης.

Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που προσπίπτει στη γη είναι με τη μορφή ορατού ηλιακού φωτός. Τα σύννεφα αντανακλούν την ηλιακή ενέργεια πίσω στο διάστημα πριν προλάβει να φτάσει στην επιφάνεια της Γης για να τη θερμάνει.

Σύμφωνα με τον διάσημο κβαντικό φυσικό, αυτή η δημιουργία ανακλαστικής νεφοκάλυψης παρέχει έναν φυσικό θερμοστάτη που ρυθμίζει τη θερμοκρασία της Γης με ένα ισχυρό αρνητικό αποτέλεσμα ανάδρασης. Αυτή η επίδραση ρύθμισης της θερμοκρασίας είναι πενήντα φορές ισχυρότερη από την επίδραση της θέρμανσης του CO2, "η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή και η Εθνική Ακαδημία Επιστημών (IPCC) παραδέχονται επανειλημμένα ότι οι επιπτώσεις των νεφών αντιπροσωπεύουν πράγματι τη μεγαλύτερη αβεβαιότητα στις κλιματικές προβλέψεις τους".

Προσθέτει επίσης ότι "η λεπτομερής ανάλυση των νεφών (AR5) από την IPCC δεν λαμβάνει πλήρως υπόψη τον αντίκτυπό τους στο κλίμα και αγνοεί μια σημαντική διαδικασία μεταφοράς ενέργειας".

Σύμφωνα με τον Clauser:

"Η λανθασμένη κατεύθυνση της κλιματικής επιστήμης έχει κάνει μεταστάσεις και μεταμορφώθηκε σε μια  τεράστια και συγκλονιστική ψευδοεπιστήμη. Με τη σειρά της, αυτή η ψευδοεπιστήμη έχει γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για πολλά άλλα άσχετα ζητήματα. Έχει προωθηθεί και επεκταθεί από επιχειρηματίες μάρκετινγκ, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κυβερνητικούς φορείς και εξίσου άστοχους περιβαλλοντολόγους". 

"Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει πραγματική κλιματική κρίση. Υπάρχει, ωστόσο, ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα όσον αφορά την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου για τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό, ειδικά δεδομένης της συνακόλουθης ενεργειακής κρίσης. Το τελευταίο επιδεινώνεται άσκοπα από αυτό που πιστεύω ότι είναι μια παρανόηση του κλίματος", είπε.

Ωστόσο, η έκθεση του 2023 της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή καλεί τις χώρες να εντείνουν τις δεσμεύσεις τους για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αρκετά ώστε να μειώσουν τις παγκόσμιες εκπομπές κατά 60% έως το 2035. Πηγή: gript

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου