Νορβηγός μαθηματικός Trond Harald: Τον έκλεισαν με την βία στο ψυχιατρείο εξαιτίας των αναρτήσεων του για τον Covid-19

 
31/7/2023

Εξαιτίας των αναρτήσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορήθηκε για θεωρίες συνωμοσίας Covid-19,  κυνηγήθηκε άγρια και με την βία τον έκλεισαν στο ψυχιατρείο. Ο λόγος για τον Trond Harlad, 

ένας Νορβηγός μαθηματικός που τόλμησε να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις του, κυρίως στο facebook. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Steigan και την γαλλική σελίδα lemediaen442fr, ο Νορβηγός εκδιώχθηκε βίαια από το σπίτι, στο οποίο ξαφνικά είχαν εμφανιστεί ένας γιατρός και δύο αστυνομικοί που τον άρπαξαν. 

Για εννέα ημέρες τον έκλεισαν σε μια δημόσια ψυχιατρική μονάδα στο Stavanger. Γιατί;  Επειδή δεν συμφωνούσε με τα μέτρα της πανδημίας και του Covi-19 και εξέφραζε δημόσια τις απόψεις του. Έτσι κατηγορήθηκε ως συνωμοσιολόγος.

Ο Trond Harlad υποστήριξε ότι οι κατηγορίες εις βάρος του δεν στέκουν, γιατί καμία από αυτές δεν ήταν προσβλητική ή προϊόν συνωμοσίας. Στην πραγματικότητα, όπως τόνισε, έθετε ερωτήσεις σχετικά με την διαχείριση της κυβέρνησης αναφορικά με την πανδημία. 

Όμως, ένας γιατρός και δύο δικαστές δεν έδωσαν σημασία στα λόγια του, αντίθετα καταδίκασαν τον μαθηματικό σε επ΄ αόριστον εγκλεισμό στην ψυχιατρική κλινική. 

Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της νομικής ομάδας του και με την υποστήριξη της οικογένειάς του, αφέθηκε τελικά ελεύθερος μετά από συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου στις 28 Ιουλίου 2023. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ψυχίατρος που ήταν υπεύθυνος για την υπόθεση του Trond Harlad, αναγκάστηκε να παραδεχθεί στην επιτροπή ελέγχου ότι δεν είχε καν αφιερώσει χρόνο για να διαβάσει τις υποτιθέμενες "θεωρίες συνωμοσίας" του κατηγορούμενου. 

Δηλαδή, η αναγκαστική και βίαιη εισαγωγή αυτού του ανθρώπου βασίστηκε σε αβάσιμες πολιτικές δηλώσεις. 

Ήταν και παραμένουν ιδιαιτέρως ανησυχητικά τα ερωτήματα που είναι σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης στην Νορβηγία, στην Ευρώπη γενικότερα, αλλά και στην Ελλάδα ειδικότερα. 

Όποιος δεν συμφωνεί με το σύστημα εξουσίας, δεν πρέπει να μιλάει, αντίθετα πρέπει να υπακούει σε κάθε εντολή που του δίνεται άνωθεν. Αλλιώς, τα ψυχιατρεία ή η κοινωνική απομόνωση τον περιμένουν στην γωνία... 

Το επόμενο καυτό θέμα για το οποίο οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να εκφράζουν ελεύθερα την γνώμη τους, αν δεν είναι αυτή σύμφωνη με τις διαταγές της ελίτ, είναι η αποκαλούμενη και με κάθε τρόπο προβαλλόμενη κλιματική κρίση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου