Οι ΗΠΑ αγοράζουν αυξημένες ποσότητες ουρανίου από την Ρωσία, ενώ η Ελλάδα έχει κλείσει κάθε πόρτα συναλλαγών

Φωτογραφία: Dean Calma / IAEA (flickr) – Συγκέντρωση ουρανίου σε ερμητικά σφραγισμένα χαλύβδινα βαρέλια
29/8/2023

Αξιοκατακριτέα και επικίνδυνα είναι όλα όσα συμβαίνουν: Οι ΗΠΑ αγοράζουν πυρηνικά καύσιμα από την Ρωσία! Η Δύση δεν την κατηγορεί! Αλλά επιβάλλονται κυρώσεις στην Ρωσία που επηρεάζουν την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, με τους Έλληνες να μην αποτελούν εξαίρεση!

Σύμφωνα με το RIA Novosti, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκτησαν 416 τόνους ουρανίου από τη Ρωσία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, όγκος που αντιπροσωπεύει σημαντική αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Αυτή η τάση αύξησης των αγορών πυρηνικών καυσίμων φαίνεται να είναι βασικός παράγοντας για την εδραίωση των εμπορικών δεσμών μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.  

Επιπλέον, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η αξία σε δολάρια των αγορών καυσίμων από τις ΗΠΑ από τη Ρωσία πλησιάζει στο ιστορικό υψηλό από το 2005, όταν η Ρωσία προμήθευσε 418 τόνους πυρηνικού καυσίμου στην αγορά των ΗΠΑ. Το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι πωλήσεις ουρανίου απέφεραν περίπου 696,5 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για τη Ρωσία, σημειώνοντας την υψηλότερη αξία από το 2002. Πηγή

Γίνεται κατανοητό ότι, με το ξέσπασμα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, διεξάγεται παράλληλα κι ένας πόλεμος καταστροφικός για τους λαούς, ειδικά της Ευρώπης. Οι απλοί πολίτες είναι αντιμέτωποι με μία αλαζονική ακρίβεια στην ενέργεια και στα τρόφιμα (είδη πρώτης ανάγκης). Αυτό έχει ως συνέπεια μείωση του βιοτικού επιπέδου, πάνω σε ένα παζλ οικονομικών-κοινωνικών-ψυχολογικών παραγόντων.

Ποια είναι η Δύση τελικά; Η Ευρωπαϊκή Ένωση τρώει τον εαυτό της! Ενώ η Ελλάδα, όχι μόνο στέλνει βοήθεια κάθε είδους στην Ουκρανία, όχι μόνο αρνείται κάθε είδους εμπορική συναλλαγή με την Ρωσία, αλλά δεν δέχεται καμία βοήθεια από την Ρωσία στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών. 

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ εμπλουτίζουν τις αποθήκες τους με ρωσικά πυρηνικά καύσιμα, πληρώνοντας αδρά τους Ρώσους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου