Ιστορικό διπλωματικό γεγονός: Συμβολικό τραπεζογραμμάτιο BRICS που αποκαλύφθηκε από τον Ρώσο Πρέσβη στη Νότια Αφρική

Ο Ρώσος Πρέσβης παρουσίασε ένα χαρτονόμισμα των 100 BRICS, τυπωμένο στη Ρωσία, ενισχύοντας έτσι την ενότητα των μελών

7/9/2023

Η Πρετόρια το απόγευμα της Τρίτης έγινε μάρτυρας ενός ιστορικού διπλωματικού γεγονότος, καθώς η πρεσβεία των ΗΑΕ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) ήταν ο τόπος ειδικής τελετής που σηματοδοτούσε την αποδοχή της χώρας αυτής ως πλήρους μέλους των BRICS.  

Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης μίλησε ο Ρώσος Πρέσβης στη Νότια Αφρική, Ilya Rogachev, προσφέροντας μια συμβολική στιγμή που καθήλωσε το κοινό.

Σύμφωνα με το IRNA, κατά τη σύντομη αλλά ουσιαστική ομιλία του, ο Ρώσος Πρέσβης αποκάλυψε ένα χαρτονόμισμα των 100 BRICS, υποστηρίζοντας ότι τυπώθηκε στη Ρωσία. Στη συνέχεια παρέδωσε αυτό το σημείωμα στον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επισφραγίζοντας έτσι αυτή τη συμβολική και πολιτική πρωτοβουλία της Ρωσίας.  

Αυτό το τραπεζογραμμάτιο των 100 BRICS φέρει στη μία πλευρά τις σημαίες των πέντε σημερινών μελών της ομάδας – Βραζιλίας, Κίνας, Ινδίας, Ρωσίας και Νότιας Αφρικής – τοποθετημένες μέσα σε ένα δαχτυλίδι, συμβολίζοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη, τη διαφορετικότητα μέσα σε αυτή τη συμμαχία. Κάθε σημαία συνοδεύεται από το όνομα της χώρας, γραμμένο σε μία από τις επίσημες γλώσσες. Πάνω από την αντίστοιχη σημαία υπάρχει μια εικόνα ενός αρχιτεκτονικού μνημείου ή ενός πολιτιστικού χώρου που σχετίζεται με κάθε συγκεκριμένη χώρα. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να δούμε τις σημαίες πολλών χωρών όπως η Αλγερία, η Αργεντινή, το Μπαχρέιν, η Λευκορωσία, η Βενεζουέλα, η Αίγυπτος, η Ζιμπάμπουε, η Ινδονησία, το Ιράν, το Καζακστάν, το Μεξικό, η Νιγηρία. Αυτή η συμπερίληψη ξένων εθνικών σημαιών ενισχύει τον διεθνή χαρακτήρα αυτής της προσέγγισης.

Το πίσω μέρος του τραπεζογραμματίου των 100 BRICS: σύμβολο ενότητας και διαφορετικότητας εντός της συμμαχίας.
Να σημειωθεί ότι η εκτύπωση αυτής της θέσης φαίνεται ότι προηγήθηκε της εκλογής των νέων μελών των BRICS. Επιπλέον, το χαρτονόμισμα φέρει την ένδειξη «BRICS New Development Bank», υπογραμμίζοντας τη σημασία που δίνεται σε αυτό το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (NDB) στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των χωρών-μελών.

Αυτή η τελετή είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία των BRICS και καταδεικνύει τη συνεχή δέσμευση αυτών των εθνών να ενισχύσουν την οικονομική και πολιτική τους συνεργασία σε διεθνές επίπεδο. Η ένταξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανοίγει νέες προοπτικές για αυτήν την ομάδα με επιρροή, υποδεικνύοντας ένα λαμπρό μέλλον για αυτήν την πολύπλευρη συμμαχία. Η αποδολαριοποίηση βρίσκεται όντως σε εξέλιξη. Πηγή: LeMedia en 442

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου