Γιατρός των ΗΠΑ: Η θεραπεία του καρκίνου είναι δυνατή για περισσότερα από 40 χρόνια με ορισμένα πεπτίδια

 

29/2/2024

Πριν από αρκετές δεκαετίες, Αμερικανός γιατρός είχε αρχίσει να θεραπεύει τους ασθενείς του με καρκίνο, και τότε τον κυνήγησαν άγρια οι φαρμακευτικές εταιρείες... 

Ο θαρραλέος Αμερικανός γιατρός Dr. Ο Stanislaw Burzynski έκανε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη πριν από αρκετές δεκαετίες στην αναζήτηση μιας θεραπείας για τον καρκίνο. Το 1976, ο Burzynski ανακάλυψε ένα άγνωστο στέλεχος πεπτιδίου στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο είτε έλειπε είτε ήταν πολύ χαμηλό σε άτομα με καρκίνο (ένα πεπτίδιο συνήθως αποτελείται από έως και 100 αμινοξέα). Άρχισε λοιπόν να δίνει στους ασθενείς του ένα ειδικό πεπτίδιο που ονομάζεται «αντινεοπλαστόν», το οποίο λέγεται ότι μπορεί όχι μόνο να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα αλλά και να αναστέλλει την ανάπτυξή τους. Οι ασθενείς του ανάρρωσαν σταδιακά. Ωστόσο, ορισμένοι κύκλοι δεν εντυπωσιάστηκαν καθόλου από τις ανακαλύψεις του...

Κυνήγι μαγισσών από τις αρμόδιες αρχές

Το 1986, ο Burzynski παρουσίασε στο Ιατρικό Συμβούλιο της Πολιτείας του Τέξας 40 περιπτώσεις θεραπευμένων καρκινοπαθών - ασθενών που υποβλήθηκαν στις θεραπείες του. Μπορούμε ήδη να φανταστούμε τι συνέβη στη συνέχεια. Η ανακάλυψη του Μπουρζίνσκι και το υψηλό ποσοστό επιτυχίας του ήταν ένα αγκάθι στη φαρμακοβιομηχανία και δύο χρόνια αργότερα ο Ιατρικός Σύλλογος του Τέξας προσπάθησε να του ανακαλέσει την άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος. Στη συνέχεια, 60 από τους θεραπευμένους ασθενείς του Μπουρζίνσκι απευθύνθηκαν στον ιατρικό σύλλογο με παράπονα και η κλιμάκωση έφτασε σε νέο επίπεδο.

Ο Μπουρζίνσκι σύρθηκε στο δικαστήριο και δικάστηκε, αλλά ο δικαστής διαπίστωσε ότι ο Μπουρζίνσκι δεν είχε διαπράξει κανένα έγκλημα. Αλλά το φαρμακευτικό λόμπι δεν ησύχαζε. Ο FDA, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, έφερε τον αγώνα κατά του γιατρού στο ομοσπονδιακό δικαστήριο το 1995... Την ίδια χρονιά, ο αμερικανός βουλευτής Joe Barton οργάνωσε μια υποεπιτροπή για να αντιμετωπίσει άμεσα τον FDA στη σταυροφορία του εναντίον του Burzynski και των ασθενών του, επειδή, σύμφωνα με τον Barton, ο FDA βρίσκεται τώρα στην πέμπτη απόπειρα κατά του Burzynski μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες. Αναρωτιέται κανείς αν ο FDA διεξήγαγε βεντέτα εναντίον του Μπουρζίνσκι.

Αυτή η υποεπιτροπή πραγματοποίησε επίσης μια ακρόαση που έφερε δεκάδες ασθενείς του Burzynski από όλες τις γωνιές των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουάσιγκτον. Αυτοί είχαν έρθει για να εκφράσουν την οργή τους προς τον FDA και, κυρίως, να αναφέρουν τα θετικά θεραπευτικά τους αποτελέσματα μέσω των θεραπειών του Burzynski. Αυτά περιελάμβαναν αναφορές εμπειριών που προηγουμένως θεωρούνταν από τη συμβατική ιατρική ως «εκτός θεραπείας» και επομένως απελπιστικές. Ένας ασθενής που μετανάστευσε από την κομμουνιστική Ρουμανία στις ΗΠΑ πριν από πολλά χρόνια δήλωσε ευστόχως ότι ούτε ο πρώην Ρουμάνος δικτάτορας Τσαουσέσκου δεν είχε εμποδίσει κανέναν γιατρό να θεραπεύσει ανθρώπους. Η ερώτησή του: Πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στις ΗΠΑ;

Μόλις μια εβδομάδα μετά από αυτή την ακρόαση, ο Δρ. Ο Μπουρζίνσκι κατηγορήθηκε για 75 παραβιάσεις του ομοσπονδιακού νόμου και απάτη. Αν καταδικαζόταν, θα αντιμετώπιζε 290 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 18,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 1996, δεκάδες ασθενείς ταξίδεψαν στην Ουάσιγκτον για μια άλλη ακρόαση στο Κογκρέσο και κατέθεσαν ξανά υπέρ του Μπουρζίνσκι. Η δικαστική υπόθεση κράτησε μέχρι το 1997, όταν η κατάσταση άρχισε να αλλάζει. Επειδή η κριτική επιτροπή δεν μπορούσε να συμφωνήσει, ο αρμόδιος δικαστής κήρυξε την αποτυχία της δίκης. Ο FDA, που έσυρε για άλλη μια φορά τον Μπουρζίνσκι στο δικαστήριο, αναγνώρισε επίσης ότι οι προσπάθειές του είχαν γίνει παράλογες και έτσι τον Μάιο του 1997 αποσύρθηκαν και οι 41 κατηγορίες.

 Ο στόχος της φαρμακευτικής βιομηχανίας: Να πατεντάρει τις θεραπευτικές ουσίες 

Αυτό οδήγησε σε μια συνεργασία μεταξύ του Burzynski και φαρμακευτικών εταιρειών και ξαφνικά κατέστησαν δυνατές κλινικές μελέτες για την θεραπεία του καρκίνου με αντινεοπλαστικό - μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν ακόμη και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Burzynski στη συνέχεια αποβλήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας με μια φαρμακευτική εταιρεία, ώστε η εταιρεία να συνεχίσει την δουλειά χωρίς αυτόν και να κρύψει από τον έξω κόσμο το γεγονός ότι ήταν ο Burzynski που, εκτός από το αντινεοπλαστό, ανακάλυψε μια άλλη ουσία με ελαφρές αντικαρκινικές ιδιότητες, δηλαδή «οξεικός φαινυλεστέρας», το οποίο χρησιμοποίησε ο Burzynski στα παρασκευάσματά του σε συνεργιστικό συνδυασμό με αντινεοπλαστόν, που ενίσχυε την επίδραση του τελευταίου. Στόχος της Pharma ήταν τώρα να κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αυτές και άλλες ουσίες με αντικαρκινικές ιδιότητες και να αφήσει εντελώς έξω τον Μπουρζίνσκι, του οποίου οι πρωτοποριακές ανακαλύψεις ουσιαστικά κλάπηκαν.

Ο Δρ. Ο Burzynski υπερασπίστηκε με επιτυχία τον εαυτό του ενάντια στο "Big Pharma" για δεκαετίες. Ευτυχώς, οι νομικές προσπάθειες για την πτώση του έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής. Ωστόσο, ομάδες «ειδικών συμφερόντων» έχουν πλέον σχηματιστεί για να συμμετέχουν σε αδυσώπητη προπαγάνδα εναντίον του ίδιου και των ασθενών του, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν ότι οι ανακαλύψεις και οι θεραπείες του δεν θα φτάσουν ποτέ στο ευρύ κοινό.

Η ερευνητική πύλη των ΗΠΑ «Natural News» γράφει:

«Η κλινική Burzynski ιδρύθηκε το 1977 και συνεχίζει να παρέχει προηγμένες και καινοτόμες θεραπείες για τον καρκίνο. Ο Burzynski πιστεύει ότι κάθε ασθενής αξίζει εξατομικευμένη θεραπεία που μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα και ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες. (…) Σήμερα ο FDA βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης τριών νέων φαρμάκων με βάση την έρευνα του Burzynski. Μετά από δεκαετίες μάχης κατά των καρτέλ φαρμάκων Big Pharma, ο Dr. Ο Μπουρζίνσκι και οι συνάδελφοί του άρχισαν να μεταρρυθμίζουν τη φροντίδα του καρκίνου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ο αγώνας ενάντια σε ένα κατεστραμμένο και διεφθαρμένο σύστημα θα συνεχιστεί».

Έτσι φαίνεται. Σίγουρα δεν είναι εύκολος αγώνας. Ωστόσο, η επιτυχία και η επιμονή του Burzynski είναι πρωτοποριακές και μας δείχνουν ότι ο αγώνας για την υγεία, καθώς και ο αγώνας για δικαιοσύνη και ελευθερία, αξίζει τον κόπο, και ότι μια αργή αλλά σταθερή αλλαγή παραδείγματος αναδύεται.  

Και, το άρθρο καταλήγει με τον προβληματισμό, αν αυτή η αλλαγή θα συνεχιστεί ή θα παρεμποδιστεί, ειδικά μετά τις βλάβες που παρουσιάστηκαν από τα mRNA εμβόλια...  Πηγή: dieunbestechlichen.com & Φωτογραφία: The Cancer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου