Η Δύση πρέπει να προσέχει - Η καταστολή των Χριστιανών από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα


 21/5/2024

Απίστευτο: Σύγχρονες διώξεις Χριστιανών, από φίμωμα του λόγου και φυλακίσεις μέχρι αλλαγή του Ευαγγελίου για αποπροσανατολισμό των πιστών!

Η ιστορία του Wang Yi, ενός χριστιανού πάστορα στην Κίνα, είναι μια ανησυχητική απεικόνιση της αυξανόμενης καταστολής της θρησκευτικής ελευθερίας υπό το καθεστώς του προέδρου Xi Jinping. Ο Wang Yi, ο οποίος ηγήθηκε της κοινότητας Early Rain στο Chengdu, συνελήφθη από τις κινεζικές αρχές μαζί με τη σύζυγό του Jiang Rong και περισσότερα από 100 μέλη της κοινότητάς του.  

Το έγκλημά του; Κατά τη διάρκεια των κηρυγμάτων του, τόλμησε να καλέσει δημόσια την κινεζική ηγεσία να μετανοήσει και ζήτησε σαφή διαχωρισμό μεταξύ της εκκλησίας και του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ). Σε απάντηση, καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση, χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρο και με άδικες κατηγορίες όπως «υπονομή της κρατικής εξουσίας» και «παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα», όπως αναφέρει το European Conservative.

Η περίπτωση του Wang Yi είναι μόνο ένα παράδειγμα της συνεχιζόμενης δίωξης των Χριστιανών στην Κίνα. Μια παρόμοια ιστορία επαναλήφθηκε τον Ιανουάριο του 2024, όταν ο πάστορας Kan Xiaoyong καταδικάστηκε σε δεκατέσσερα χρόνια φυλάκιση, επίσης με την κατηγορία της παραβίασης του νόμου. Αυτή η συστηματική καταπίεση έχει στόχο να αποδυναμώσει τον Χριστιανισμό και να επιβάλει την πίστη στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Το ΚΚΚ χρησιμοποιεί μια ποικιλία τακτικών, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των εκκλησιαστικών συγκεντρώσεων για άτομα κάτω των 18 ετών, του περιορισμού της θρησκευτικής εκπαίδευσης και της πρόκλησης φόβου μεταξύ των Χριστιανών μέσω αυθαίρετων συλλήψεων.  

Αυτό που είναι ιδιαίτερα τρομακτικό είναι ο τρόπος με τον οποίο το ΚΚΚ επιχειρεί να ξαναγράψει και να χειραγωγήσει τον Χριστιανισμό. Οι κινεζικές αρχές είχαν ανακοινώσει ήδη από το 2019 ότι θα δημοσίευαν μια νέα μετάφραση της Βίβλου που θα ενσωματώνει τις αρχές του Κομφουκιανού και του Βουδισμού. Αυτή η επανερμηνεία της Βίβλου έχει στόχο να αποδυναμώσει τις χριστιανικές πεποιθήσεις και να αυξήσει την επιρροή της κομμουνιστικής ιδεολογίας.  

Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό παράδειγμα αυτού είναι η επανεγγραφή της ιστορίας του Ιησού και της μοιχαλίδας στο Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον 8, στην οποία ο Ιησούς υποτίθεται λιθοβολεί τη γυναίκα. Μια τέτοια παρερμηνεία χρησιμεύει μόνο για να κλονίσει την εμπιστοσύνη των πιστών στη δική τους θρησκεία και να τους κάνει να απομακρύνονται από την πίστη τους.

Οι διώξεις των Χριστιανών στην Κίνα είναι μια προειδοποίηση για τη Δύση. Δεδομένης της εχθρικής στάσης προς τον Χριστιανισμό σε ορισμένες αριστερές και αφυπνισμένες πολιτικές οργανώσεις, οι Δυτικοί Χριστιανοί θα πρέπει να επαγρυπνούν. Είναι καιρός η Δύση να ανταποκριθεί σε αυτήν την απειλή και να αναλάβει ενεργό ρόλο στην υπεράσπιση των θρησκευτικών ελευθεριών. Πηγή:dieunbestechlichen.com & Φωτο: thangka.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου