Ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος αποθεώνει την συμφωνία των Πρεσπών και τον Τσίπρα και "ξεμπροστιάζει" τον Γεραπετρίτη

 

 16/5/2024

Ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος αποθεώνει την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζει ως ακροδεξιούς χλαμυδοφόρους όσους δεν την αποδέχονται και ξεμπροστιάζει τον σημερινό υπουργό Γεραπετρίτη του πρωθυπουργού Μητσοτάκη.

Πρόκειται για το άρθρο του με τίτλο "Άγνωστες πλευρές από τα παρασκήνια των Πρεσπών: Ο Τσίπρας και ο άνθρωπος που τα έλεγε όλα στον Μητσοτάκη":

Πώς μάθαινε ο Μητσοτάκης κάθε λεπτομέρεια από τις διαπραγματεύσεις Τσίπρα- Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ακούω και βλέπω τους κυβερνητικούς να επικαλούνται και να υπερασπίζονται την Συμφωνία των Πρεσπών και τους κάνω χάζι.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Η ίδια η ιστορία τους εκδικείται και τους τιμωρεί γιατί ως αξιωματική αντιπολίτευση στάθηκαν στη λάθος πλευρά της ιστορίας και την αντιμετώπισαν με αμετροέπεια, δεν τη σεβάστηκαν, την αγνόησαν, την περιφρόνησαν και την ποδοπάτησαν για ιδίον όφελος μόνο και μόνο για τα ανέλθουν στην εξουσία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Συμπορεύθηκαν και ταυτίστηκαν με τα πιο ακραία εθνικιστικά στοιχεία, τους χλαμυδοφόρους και τους ψεκασμένους ενώ γνώριζαν τον πατριωτικό αγώνα που έδινε ο Αλέξης Τσιπρας με τον Νίκο Κοτζιά ώστε σήμερα η Ελλάδα να κρατάει στα χέρια της το πιο ισχυρό χαρτί που αναγνωρίζεται διεθνώς, τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Προσωπικά είχα την τύχη να εμπλακώ παρασκηνιακά κατά την κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης μέσω του αείμνηστου Μανώλη Μαλελή (33ο θύμα του COVID) προσωπικού φίλου της οικογένειας Ζάεφ. Πρόκειται για τον “σκαραβαίο” όπως τον λέγαμε συνθηματικά. 

Μπορείτε να διαβάσετε την συνέχεια του άρθρου εδώ: ieidisis

Και, το άρθρο ολοκληρώνεται έτσι:

Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος του παρασκηνίου που αφορά την τότε αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα δυο κεντρικά πρόσωπα που σήμερα εκ της θέσεως τους καλούνται να χρησιμοποιούν ως δόρυ τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Καθ´ όλη την διάρκεια που συντάσσονταν το κείμενο της Συμφωνίας ο Γιωργος Γεραπετρίτης είχε λεπτομερή εικόνα μέσω του Νομικού Γραφείου που είχε αναλάβει την επεξεργασία των κειμένων!

Με τη σειρά του ο Γεραπετρίτης κρατούσε διαρκώς ενήμερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επομένως, και οι δυο, Γεραπετρίτης και Μητσοτάκης γνώριζαν λεπτό προς λεπτό τις δυσκολίες του διαπραγματευτικού αγώνα που διεξήγαγαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς και παρ´ όλα αυτά ούτε μια φορά η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν έτεινε χείρα βοηθείας, έστεκε στη λάθος πλευρά της Ιστορίας οχυρωμένη πίσω από τις ασπίδες των ακροδεξιών χλαμυδοφόρων.

Σημείωση: Ο Δήμος Βερύκιος κερδίζει επάξια τον ρόλο του ένθερμου υπερασπιστή των Σκοπιανών, του Τσίπρα και του Μητσοτάκη (όσο κι αν τάχα τον ξεμπροστιάζει). 

Έχουμε τους πολιτικούς αλλά και τους δημοσιογράφους που μας αξίζουν, αφού συμπεριφερόμαστε όχι ως ένδοξος ελληνικός λαός, μα σαν όχλος που άγεται και φέρεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου