Πρώην Μις Γαλλία: Η συγκλονιστική μαρτυρία της για σεξουαλική βία σε νοσοκομείο

 

 8/5/2024

 Η σοκαριστική εμπειρία που είχε η πρώην Μις Γαλλία σε πρακτική άσκηση σε χειρουργείο! Ποιος ξέρει τι συμβαίνει στα νοσοκομεία!... 

 «Μας ζητήθηκε να κάνουμε μια κολπική εξέταση σε έναν κοιμισμένο ασθενή»: η συγκλονιστική μαρτυρία της Marine Loiseau για σεξουαλική βία στο νοσοκομείο

Η Marine Ltemporel, πρώην Μις Γαλλία που έγινε γενική ιατρός, έδωσε συνέντευξη ως μέρος μιας έρευνας για την σεξουαλική βία στον ιατρικό τομέα, εκμυστηρεύεται ότι έγινε μάρτυρας πολλών ολισθήσεων κατά την διάρκεια των ιατρικών της σπουδών, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών επιθέσεων σε ασθενείς που κοιμόντουσαν.  

Σκανδαλώδης συμπεριφορά
Η Marine Lrouille, Μις Γαλλία 2013, τώρα γενική ιατρός, λέει ότι βίωσε τρομακτικές στιγμές κατά τη διάρκεια της πρακτικής της, συμπεριλαμβανομένης μιας ιδιαίτερα ανησυχητικής κατά την διάρκεια μιας χειρουργικής πρακτικής.

Σε συνέντευξη για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «Όχι τόσο λευκές μπλούζες», μια έρευνα για σεξιστική και σεξουαλική βία που λαμβάνει χώρα στο νοσοκομειακό περιβάλλον, που μεταδόθηκε αυτή την Κυριακή 5 Μαΐου στο M6, δήλωσε αρχικά: «Τα κλισέ που άκουσα για το τι θα μπορούσε συμβαίνει στα χειρουργεία, το έζησα πραγματικά. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι βίωσε «επαναλαμβανόμενα βρώμικα αστεία» και πολλές απαράδεκτες συμπεριφορές. «Ήμουν μια από τις μοναδικές γυναίκες. Ήμουν πολύ μικρή, είχα ήδη εκλεγεί Μις Γαλλία και μου έκαναν δεκάδες βρώμικα σεξουαλικά αστεία, ερωτήσεις για την ιδιωτικότητά μου, περιπλανώμενα χέρια και πραγματικά ανάρμοστη συμπεριφορά», εξήγησε.

 Το κουράγιο να μιλήσεις  

«Μπορεί να εκδηλώσουν συμπεριφορές που είναι εντελώς ακατάλληλες. Υπάρχει επίσης έλλειψη σεβασμού για το γυναικείο σώμα στα χειρουργεία που έχω δει», δήλωσε λυπημένη, υπενθυμίζοντας ότι «το χειρουργείο διευθύνεται από άνδρες, (αφού) υπάρχουν πολύ λίγες γυναίκες χειρουργοί. Και σε αυτό το πλαίσιο ήταν μάρτυρας ενός ανατριχιαστικού γεγονότος.  

«Βρεθήκαμε στο χειρουργείο με αρκετούς μαθητές. Μας ζητήθηκε να κάνουμε μια κολπική εξέταση σε μία ασθενή που κοιμόταν για να μας διδάξει αυτή την χειρονομία», είπε, μετανιωμένη που δεν αντέδρασε την κατάλληλη στιγμή. «Εκείνη τη στιγμή, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δεν μπορούσα να υπερασπιστώ αυτήν την ασθενή. Να μιλήσω για εκείνη που δεν είχε δώσει καθόλου την συγκατάθεσή της».

 Μεταξύ άλλων η πρώην Μις Γαλλία τόνισε ότι ο γιατρός, την ώρα της εξέτασης, θαρρείς αυθόρμητα είπε στον εαυτό του: «Α, καλά, αφού κοιμάται, θα μπορούσαμε ίσως να δούμε την κολπική εξέταση μαζί». Ήταν «προφανώς μια άσκοπη σεξουαλική επίθεση που "προσφέρθηκε" σε μαθητές».

Όπως δήλωσε η Marine Ltemporel, δεν ήθελε πλέον να πηγαίνει σε αυτήν την πρακτική άσκηση γιατί ήταν φρικτή...  Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου