Θεσσαλονίκη: Ο Ζορπίδης δεν πηγαίνει σε εκδήλωση του ΕΒΕΘ με Σκοπιανούς (στο άρθρο αναφέρονται ως "Βορειομακεδόνες")

  

10/6/2024

Εύγε ρε μάγκα: Ο πρόεδρος του EEΘ θέτει ζήτημα αρχής- Παραχάραξη της ιστορίας η χρήση της λέξης "Μακεδονία"

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ενημερώνει πως ο πρόεδρος του κ. Μιχάλης Ζορπίδης απάντησε αρνητικά σε πρόσκληση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για να παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει το ΕΒΕΘ στο πλαίσιο υποδοχής Επιχειρηματικής Αποστολής 22 επιχειρήσεων από τα Σκόπια (στο άρθρο αναφέρονται ως "Βόρεια Μακεδονία") για την πραγματοποίηση Β2Β συναντήσεων με εκπροσώπους  ελληνικών επιχειρήσεων, ενημερώνοντας πως ως Ε.Ε.Θ. δεν συμμετείχε, ούτε πρόκειται να συμμετέχει σε καμία δράση ή εκδήλωση στην οποία συμμετέχει και η γειτονική χώρα.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του κ. Ζορπίδη το οποίο αναφέρει:

«Σε απάντηση της ενημέρωσης που μας παρείχατε για την εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο υποδοχής στο ΕΒΕΘ Επιχειρηματικής Αποστολής 22 επιχειρήσεων από τα Σκόπια (αναφέρονται ως "Βόρεια Μακεδονία") για την πραγματοποίηση Β2Β συναντήσεων με εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων, σας ενημερώνουμε πως ως Ε.Ε.Θ. δεν συμμετείχαμε, ούτε πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμία δράση ή εκδήλωση στην οποία συμμετέχει και η γειτονική χώρα, καθώς διατηρούμε ακόμη το δικαίωμα να πιστεύουμε πως η ονομασία της αποτελεί παραχάραξη της ιστορίας και δεν επιθυμούμε με τη συμμετοχή μας να νομιμοποιήσουμε κάτι το οποίο δεν αποδεχόμαστε.

Θέλω να σας θυμίσω πως ως πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης δέχτηκα ιδιαίτερο «πόλεμο» όταν είχα δώσει αρνητική απάντηση στον τότε πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα για συμμετοχή σε επιχειρηματική αποστολή στα Σκόπια.

Από τότε έχουν περάσει χρόνια, ωστόσο, οι αρχές και τα πιστεύω μου δεν έχουν αλλάξει
». Πηγή:makthes.gr

Πάντως, η εφημερίδα Μακεδονία, αναφέρεται χωρίς ντροπή στα Σκόπια ως "Βόρεια Μακεδονία". Ούτε το όνομά της δεν σέβεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου