Ίων Δραγούμης: Τι αντάλλαγμα ζητήσαμε για την πολύτιμη για τους Τούρκους φιλία που τους δίνουμε;


2/6/2024

Όταν ο Δραγούμης έλεγε: Ω σιχαμένο και ψόφιο γένος των τώρα ζωντανών Ελλήνων... Ισχύει αυτό στην εποχή μας; 

Στην εποχή μας, πιστεύουμε ότι τα ξέρουμε όλα, κι ας μην τα ξέρουμε. Θεωρούμε πως είμαστε παντοδύναμοι με την ψήφο μας, αλλά δεν είμαστε. Δείχνουμε εμπιστοσύνη σε πολιτικούς που συνάπτουν φιλίες με τους τούρκους και τους σλάβους, ενώ δεν θα έπρεπε. Ο Ίων Δραγούμης, επίκαιρος δυστυχώς ξανά, μάς δίνει μαθήματα διάσωσης του Έθνους μας! 

Οι συγκλονιστικές απόψεις του Δραγούμη, αυτού του λάτρη της Μακεδονίας και ολόκληρου του Έθνους μας, καταγράφονται στο έργο του Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα. Όσα μάς αποκαλύπτει για τους τούρκους, για τους σλάβους, αλλά και για την υποχωρητική προδοτική πολιτική συμπεριφορά των Ελλήνων της εποχής του, αντικατοπτρίζουν, δυστυχώς, και την σημερινή τραγική και αδιέξοδη πραγματικότητα της πατρίδας μας.

"Καλά να συμμαχήσουμε, αλλά τι αντάλλαγμα ζητήσαμε για την πολύτιμη για τους τούρκους φιλία που τους δίνουμε; 

Ζητήσαμε ποτέ τίποτα θετικό και όχι αόριστα λόγια; 

Άραγε, τους είπαμε, σας δίνουμε τη φιλία μας αλλά και σεις σχίστε τρία βεράτια βουλγάρων μητροπολιτών, ή σας δίνουμε τη φιλία μας αλλά και σεις κλείστε μας των βουλγάρων έστω ένα σχολείο ή δώστε μας την άδεια να ενώσουμε τους σιδηροδρόμους μας με τους δικούς σας; 

Τίποτα απ΄ αυτά, ω σιχαμένο και ψόφιο γένος των τώρα ζωντανών Ελλήνων".

Ο Δραγούμης μιλά για την Μακεδονία που ήταν ακόμα σκλαβωμένη στους τούρκους και είχε πια να αντιμετωπίσει και τις βουλγαρικές βίαιες επιδρομές. Σήμερα, αν κι έχουμε αποτινάξει με ποταμούς αίματος και θυσιών τους τούρκους και τους σλάβους από την μακεδονική μας γη, εξακολουθούμε να αποδεχόμαστε τις προδοτικές επιλογές κομμάτων, οι αρχηγοί και οι εκπρόσωποι των οποίων, διατυμπανίζουν την αποκαλούμενη φιλία τους με τους τούρκους και τους σλάβους (βούλγαρους και σκοπιανούς). Δεν έχουμε διδαχθεί σχεδόν τίποτα από το παρελθόν, κι όμως οι ίδιοι κίνδυνοι απειλούν το έθνος μας. Και τι κάνουν οι πολιτικοί; Ό,τι και την εποχή του Δραγούμη. Και τι κάνουν οι γείτονες; Ό,τι και τότε: 

"Και οι βούλγαροι κάθε τόσο χωρίς ν΄ ακούονται κάνουν συμφωνίες και συμβόλαια με τους τούρκους και παίρνουν θετικά κέρδη, και από την άλλη μεριά τούς σκάβουν το λάκκο. Και αν αυτό που ζητούν δεν μπορέσουν να τους το δώσουν αμέσως οι τούρκοι, δέχονται και μικρότερα, και το άλλο ωστόσο δεν το ξεχνούν, φυλάγουν άλλη φορά και, μόλις τύχει ευνοϊκή περίσταση κι έχουν την ανάγκη τους οι τούρκοι, το ξαναζητούν. 

Εμείς κοιτάζουμε να μη γεννήσουμε ζητήματα, τρεμούλα μας πιάνει άμα βγει στη μέση κανένα. 

Οι βούλγαροι φροντίζουν να γεννούν όσο μπορούν περισσότερα ζητήματα για να κερδίσουν τουλάχιστον ένα. 

Οι βούλγαροι φροντίζουν να γεννούν δέκα και επιτυχαίνουν δύο. 

Εμείς όταν θέλουμε να επιτύχουμε ένα, ζητούμε ένα και επιτυχαίνουμε μηδέν". 

Αυτά ακριβώς συμβαίνουν και σήμερα. Βούλγαροι, αλλά πια και σκοπιανοί, αλβανοί και τούρκοι, ζητούν τα πάντα να αρπάξουν από την Ελλάδα μας, και σκόπιμα γεννούν ζητήματα μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών τους να αρπάξουν ελληνικό χώμα, θάλασσα, αλλά και ιστορία και πολιτισμό. 

Ενώ εμείς, δεν διεκδικούμε τίποτα και τρέμουλο μας πιάνει μήπως και μας κακοχαρακτηρίσουν οι γείτονες "φίλοι" μας, όπως επίσης και οι άλλοι "φίλοι" μας, οι σύγχρονες μεγάλες δυνάμεις. 

Δυστυχώς και τραγικώς ισχύει αυτό: Ω σιχαμένο και ψόφιο γένος των τώρα ζωντανών Ελλήνων...

(Φωτογραφία: gr.pinterest.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου