Καστοριά: Προσωρινή μεταφορά οστών Παύλου και Ναταλίας Μελά

6/6/2024

Τα «κόκκαλα» από τα οποία είναι «βγαλμένη» η Ελευθερία της Πατρίδος μας, είναι τα «κόκκαλα» του Παύλου Μελά...

Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των οστών του Ήρωα Παύλου Μελά και της συζύγου αυτού Ναταλίας Μελά, από τον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών Μητροπόλεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, προς φύλαξιν, μέχρι της αποπερατώσεως των εργασιών συντήρησης που εκτελούνται από την Εφορεία Αρχαιοτότητων Καστοριάς.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος κάλεσε τους παρόντες και ιδιαιτέρως τα παιδιά, να συνειδητοποιήσουν ότι τα «κόκκαλα» από τα οποία είναι «βγαλμένη» η Ελευθερία της Πατρίδος μας βρίσκονταν ενώπιόν τους, και είναι τα «κόκκαλα» του Παύλου Μελά.

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των οστών του ήρωα Παύλου Μελά και της συζύγου του Ναταλίας, από το ιερό Παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών Μητροπόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προς φύλαξη, μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών συντήρησης που πραγματοποιούνται στο Ναύδριο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Η μεταφορά έγινε με μια σεμνή και λιτή τελετή, ισάξια όμως του μεγάλου αυτού Έλληνα. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου