Οι άρπαγες και οι υποτακτικοί δαψιλώς ζούνε μέχρι τώρα…

13/9/2024

Ζούμε την ή στην αβάσταχτη και άγονη καθημερινή πραγματικότητα και κινούμαστε ως έρμαια πολιτικών κεφαλών που πρωτίστως νοιάζονται για την ανεμπόδιστη ροή ψιλικού οξέος (έτσι έλεγε τα χρήματα ο πατέρας μου) στα φανερά μα και στα κρυφά ταμεία τους.

Το πολυπόθητο ψιλικό οξύ είναι το οξυγόνο της προσωπικής τους ανέλιξης κι ευτυχίας, διαφορετικά η εξουσία τούς προσπερνά, γιατί καταλήγει στα χέρια των κομματικών αντιπάλων τους. Κανέναν φόβο δεν έχουν ότι θα καταλήξει η εξουσία στου φτωχού λαού τα χέρια, διότι πολύ απλά οι αντίπαλοί τους ασπάζονται ίδιες θεωρίες και εκτελούν ίδιες πράξεις. Και όλοι μαζί, χάρη στο ήδη συσσωρευμένο ψιλικό οξύ, κρύβονται με τεράστια επιτυχία πίσω από μία ανύπαρκτη δημοκρατία.

Ενώ είναι άρπαγες, κουνούν τα χέρια τους κατά των φτωχών, κρατώντας ανάμεσα στα φρεσκοπεριποιημένα δάχτυλά τους, σελίδες με νόμους και ρήτρες που τάχα είναι αναγκασμένοι να επιβάλλουν σε εκείνους που θεωρούν ως άρπαγες, στους φτωχούς δηλαδή.

Το ρεύμα είναι εδώ και καιρό πανάκριβο, σε είδος πολυτελείας έχει μετατραπεί αυτό το αγαθό πρώτης ανάγκης! Ποιος φταίει; Φταίει ο φτωχός, που αφήνει όλες τις λάμπες αναμμένες και από πάνω θέλει να δροσίζεται το καλοκαίρι και να ζεσταίνεται το χειμώνα.

Το νερό, ο νυν αυτοκράτορας του ψιλικού οξέος μάς το ανακοίνωσε προσφάτως, θα γίνει τόσο ακριβό όσο πρέπει – για να αναδειχθεί κι αυτό σε είδος πολυτελείας! Ποιος φταίει; Φταίει ο φτωχός που πίνει πολύ νερό, χώρια που ποτίζει τα λαχανικά του και τα λουλούδια του!

Το ελαιόλαδο, πανάκριβο κι αυτό! Εδώ και καιρό έχει αναδειχθεί σε είδος πολυτελείας, αυτό το αγαθό που ο Ιπποκράτης είχε κατονομάσει ως θαυματουργό φάρμακο για τον άνθρωπο. Ποιος φταίει; Ο φτωχός που βάζει τόσο λάδι στην σαλάτα του που οι ντομάτες και τα κρεμμύδια κολυμπούν εκεί μέσα.

Εμείς, οι φτωχοί που θεωρούμαστε άρπαγες του ψιλικού οξέος των πολιτικών κεφαλών, πρέπει να τιμωρούμαστε συνεχώς και ανελλιπώς, για να διασφαλίζουν οι άρχοντες την βιωσιμότητα της ανύπαρκτης δημοκρατίας τους.

Κινδυνεύει η ανύπαρκτη δημοκρατία τους; Όχι, όσο υπάρχουν υποτακτικοί! Ποιοι είναι οι υποτακτικοί; Ένας τεράστιος στρατός ανθρώπων στο στενό και ευρύτερο περιβάλλον των πολιτικών κεφαλών του τόπου μας. Μεταξύ άλλων, στρατιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, πανεπιστημιακοί, παπάδες, δάσκαλοι, χίλιοι μύριοι "καλοθελητές" που για την θεσούλα τους έχουν ξεχάσει πως πρώτιστο καθήκον κάθε Έλληνα είναι να υπηρετεί το Έθνος, αυτό το Έθνος που του χάρισε μια ξεχωριστή θέση μέσα στην ανθρωπότητα.

Όμως, οι υποτακτικοί, κι αυτοί με την σειρά τους, δεν θεωρούν ότι είναι υποτακτικοί! Τουναντίον, πιστεύουν ότι έχουν μεγάλη εξουσία, όση βέβαια τους δίνεται από τις πολιτικές κεφαλές, εξ ου και συμπεριφέρονται όχι μόνο αλαζονικά αλλά και ληστρικά εναντίον των φτωχών, τους οποίους θεωρούν υποτακτικούς! Οι φτωχοί είναι που έχουν σκυμμένο το κεφάλι, γιατί κάθε που έρχεται ο λογαριασμός του ρεύματος τρέμει το φυλλοκάρδι τους και ανεβαίνει η πίεση τους. Ενώ αυτοί περιφέρονται στην χώρα με ύφος οχτακοσίων καρδιναλίων και οι τσεπουλίτσες τους ποτέ δεν αδειάζουν!..

Στο δικό τους μυαλό, υποτακτικός σημαίνει το σκυμμένο κεφάλι των φτωχών, αλλά οι ανοητότεροι όλων δεν θέλουν να καταλάβουν ότι το δικό τους κεφάλι είναι σκυμμένο πάνω από ένα ψηφοδέλτιο που η γλώσσα τους το γλείφει μέχρι να βιδωθούν καλά και στερεά οι καρεκλίτσες τους, εκείνες οι καρεκλίτσες που εξασφαλίζουν θέσεις εξουσίας στις πολιτικές κεφαλές. Ένας φαύλος και άσπαστος κύκλος που κυριαρχεί στην ελληνική μας πραγματικότητα τουλάχιστον από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Ένας κύκλος που δεν επιτρέπει την γέννηση της αληθινής δημοκρατίας!

Δαψιλώς θα ζουν οι υπερασπιστές της ανύπαρκτης δημοκρατίας, αυτοί οι άρπαγες μαζί με τους υποτακτικούς τους, όσο εμείς οι φτωχοί δεν συνειδητοποιούμε την δύναμή μας. 

Από πού απορρέει η δύναμή μας; Όχι από τον ψηφιακό κόσμο που μάς επιβάλλεται από τις πολιτικές κεφαλές, αλλά από τον αληθινό κόσμο των γνώσεων που κρύβεται μέσα στις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας, της Φιλοσοφίας, της Ιατρικής, της Ψυχολογίας και του Πολιτισμού.

Η Παιδεία πρέπει να ξεκινήσει μέσα από το κάθε ελληνικό σπίτι, με δασκάλα την μητέρα και δάσκαλο τον πατέρα. Διαφορετικά, θα μας καταπιεί ολόκληρους ο ψηφιακός κόσμος των πολιτικών κεφαλών, και μαζί με μας, θα αφανιστεί και το Έθνος μας.

Νίκη Μάρκου - Φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου