Πρωταθλητής Ευρώπης τιμωρήθηκε γιατί … έκανε το σταυρό του

18/9/2024

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο τιμώρησε τον Σέρβο πρωταθλητή και του απαγορεύει την οποιαδήποτε ενασχόληση με το άθλημα για τους επόμενους πέντε μήνες

Παράξενη αιτία για την τιμωρία του Πρωταθλητή στο Τζούντο από τη Σερβία Νεμάνια Μάιντοβ επιφύλαξε η Διεθνής Ομοσπονδία του αθλήματος.

Του επέβαλε ποινή απομάκρυνσης και πεντάμηνο αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα (αγώνες, προπονητικά καμπ, προετοιμασία) γιατί έκανε τον σταυρό του, πριν και μετά το τέλος του αγώνα με τον Τσελίδη στο Παρίσι, με την αιτιολόγηση ότι πρόκειται για παραβίαση του αγωνιστικού πρωτοκόλλου που αφορά την επίδειξη θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Με 10 μετάλλια στην κατοχή του, ο Μάιντοβ ήταν από τα φαβορί στο τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, αλλά αποκλείστηκε από τον δικό μας Θοδωρή Τσελίδη και δεν έφτασε στη φάση των “16”.

Η IJF (International Judo Federation) έχει υιοθετήσει ένα πολύ αυστηρό αγωνιστικό πρωτόκολλο σε θέματα συμπεριφοράς και όντως απαγορεύει ρητά από τη στιγμή που ο αθλητής θα εμφανιστεί για να αγωνιστεί την οποιαδήποτε ενέργεια αφορά την πολιτική ή την θρησκεία.

Πάντως, ο Μάιντοβ ξεκαθάρισε πως όποιες κι αν είναι οι συνέπειες δεν πρόκειται να αλλάξει στάση και φυσικά δεν πρόκειται να αλλάξει την ευλάβεια και τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. -Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου