Σε τουρκική εταιρεία τα λεωφορεία Θεσσαλονίκης;

 
26/9/2024

Μόνο αυτό μάς έλειπε τώρα... Δεν φτάνει που όλο το καλοκαίρι βλέπαμε στο πίσω μέρος των λεωφορείων τουρκικές διαφημίσεις για να επισκεφτούμε ως τουρίστες την Τουρκία; 

Του Δημήτρη Κασιμάτη

Ενδιαφέρον για τον διεθνή διαγωνισμό που έχει προκηρύξει ο ΟΣΕΘ για την ανάθεση της αστικής και περιαστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης έχει εκδηλώσει η τουρκική εταιρεία Gür-Sel Turizm, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της γείτονος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύεται στα μέσα, «η τουρκική εταιρεία Gür-Sel Turizm Taşımacılık ve Servis Ticaret Α.Ε. ανακοίνωσε την απόφασή της να συμμετάσχει στον διαγωνισμό που προκήρυξε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ ΑΕ) για την παροχή υπηρεσιών δημόσιας μεταφοράς επιβατών με λεωφορεία».

Και προστίθεται: «Η εταιρεία προχωρά στη σύσταση ομάδας προετοιμασίας για τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις, με στόχο να εισέλθει στην ελληνική αγορά των αστικών μεταφορών».

Σύμφωνα με τον ΟΣΕΘ, το έργο αφορά δεκαετή παραχώρηση με δυνατότητες επέκτασης έως 5 επιπλέον χρόνια και αύξησης κατά 25% συνολικά. Ο διαγωνισμός προβλέπει την προμήθεια από τον Ανάδοχο ή τους Αναδόχους συνολικά 220 καινούργιων, ντιζελοκίνητων και μηδενικού αποτυπώματος, οχημάτων διαφόρων τύπων και χωρητικότητας. Ο Ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος, σύμφωνα με τον Οργανισμό, να διαθέσει σύγχρονα αμαξοστάσια για τη συντήρηση των οχημάτων και τη φόρτιση των ηλεκτρικών. -Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου