Απόβλητα και ανακύκλωση: η φάρσα

 

 5/9/2024

Όσοι εκφράζουν αμφιβολίες για τη χρησιμότητα της επιλεκτικής διαλογής θεωρούνται συχνά θεωρητικοί συνωμοσίας ή ηλίθιοι που δεν σέβονται τα απλά οικολογικά μέτρα. Κι όμως...

Τι θα λέγατε αν είχατε αποδείξεις ότι τα πλαστικά σας, προσεκτικά διαλεγμένα, καταλήγουν... σε χωματερή. Αυτή είναι το συμπέρασμα μετά από ένα πείραμα που πραγματοποίησε μία κάτοικος του Χιούστον.

Τι πραγματικά συμβαίνει με τα διαλεγμένα απόβλητά σας;  

Αυτή η γυναίκα ήθελε να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση. Για να το κάνει αυτό, εισήγαγε αρκετά Apple AirTag, αυτές τις μικρές συσκευές παρακολούθησης που πωλούνται από την Apple, στις πλαστικές σακούλες απορριμμάτων της.  

Στην συνέχεια πέταξε τις σακούλες σκουπιδιών της στους κάδους ανακύκλωσης της πόλης.Μετά, ακολούθησε την διαδρομή αυτών των απορριμμάτων. Και τώρα όλες οι ωραίες κουβέντες από τον δήμο για την ανακύκλωση των απορριμμάτων έχουν καταρρεύσει.

Πράγματι, χάρη στην παρακολούθηση γεωγραφικής τοποθεσίας των AirTags, αυτός η εκκολαπτόμενη  ερευνήτρια μπόρεσε να δει ότι η πλειονότητα των πλαστικών απορριμμάτων στάλθηκε σε μια εταιρεία που δεν ήταν πιστοποιημένη για ανακύκλωση πλαστικών. Εντυπωσιασμένη, αυτή η ερευνήτρια χρησιμοποίησε ένα drone για να δει καλύτερα τι συνέβαινε στα απόβλητά της. Και ανακάλυψε περισσότερους από 250 τόνους πλαστικών απορριμμάτων, που υποτίθεται ότι έπρεπε να ανακυκλωθούν, τα οποία στην πραγματικότητα είχαν αποθηκευτεί σε μια τεράστια υπαίθρια χωματερή από το 2022.  

Ωστόσο, η πόλη του Χιούστον είχε δεσμευτεί ρητά για την ανακύκλωση όλων των τύπων πλαστικού.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας στάλθηκαν σε τοπικά και εθνικά μέσα ενημέρωσης και ελήφθησαν από το CBS News.  

Αλήθεια πιστεύεις ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά στην χώρα σου; Pierre-Alain Depauw -Πηγή  & Φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου