Ο Τσίπρας από Βελιγράδι δίνει ξανά μαθήματα... υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων! Αν δεν ήταν επικίνδυνο όλο αυτό, θα ήταν για γέλια!...

 

 10/10/2024

Στο Βελιγράδι μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Και για μία ακόμα φορά παρουσίασε τον εαυτό του ως σωτήρα και ειρηνευτή! Πόσο πια να αντέξουμε οι δύσμοιροι την κατάντια μας;

Τα ακόλουθα, μεταξύ άλλων, βαρύγδουπα που είπε ο Τσίπρας τα διαβάζεις στο έθνος:

"Αλέξης Τσίπρας: Μπορούμε και να προστατέψουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και να αντιταχθούμε στον εθνικισμό

Στο Βελιγράδι μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός, συγκεκριμένα, μίλησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια, από το βήμα της οποίας επισήμανε ότι, η Δύση, πρέπει «να διδαχθεί από τα λάθη της. Είναι υποκρισία να μιλάμε για κοινές αξίες όσο έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά απέναντι στον εθνικισμό και τον κυνισμό». Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε στη στήριξη της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου.

Και: Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα Βαλκάνια, επισημαίνοντας ότι, «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ειρηνική επίλυση διαφορών, ακόμη και όταν αυτό είναι δύσκολο. Ακόμη και όταν έχει πολιτικό κόστος. Το είπα όταν υπογράψαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό με τον φίλο μου Ζόραν Ζάεφ και επιμένω σε αυτό σήμερα. Ταυτόχρονα, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σεβαστούμε τις διεθνείς συμφωνίες και δεσμεύσεις, καθώς και το κράτος δικαίου. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα και ταυτόχρονα να σταθούμε ενάντια στον εθνικισμό και την εθνική περιχαράκωση. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναζωογονηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Αυτό σημαίνει ότι η ηγεσία της ΕΕ πρέπει να κινηθεί πέρα από την πεπατημένη και να υιοθετήσει  μια νέα προσέγγιση σταδιακής διεύρυνησης  (phased enlargement). Πρέπει να είναι σαφές στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι αν η ΕΕ αποτύχει στη γειτονιά μας, τότε δεν θα έχει καμία αξιοπιστία να αποτελέσει ισχυρή διεθνή δύναμη στον υπόλοιπο κόσμο. Το σημαντικότερο είναι ότι, εάν η ΕΕ αποτύχει στα Βαλκάνια, οι συνέπειες για τη δική της σταθερότητα και ασφάλεια θα είναι πολύ σοβαρές και επικίνδυνες»".

Δηλαδή, ακούς τον πρώην πρωθυπουργό ή διαβάζεις όσα είπε, και σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο, όπως λέει και ο λαός μας. Ο άνθρωπος, ατιμώρητος για την προδοσία της Μακεδονίας μας σε μια εποχή ειρήνης, συνεχίζει ακάθεκτος να πανηγυρίζει για το "ονοματολογικό" και βέβαια επαινεί τον "Μακεδόνα" φίλο του! 

Έτσι ήταν πάντα στην πατρίδα μας, δυστυχώς. Οι ανιστόρητοι και ευκόλως διαπλεκόμενοι, υπερτερούν και κυβερνούν και πάνω στις "δόξες" τους κάθονται, ρημάζοντας το έθνος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου