Υψηλή τεχνολογία και ασύγκριτη ομορφιά! Οι λατρεμένοι πρόγονοι των Ελλήνων, οι Μινωίτες!



Οι Μινωίτες 
Ανέπτυξαν αυτοί, γράφει η συμβατική ιστορία, τον μινωικό πολιτισμό στην Κρήτη από το 3500 ως το 1200 π.Χ. Ένας γνωστός προϊστορικός βασιλιάς τους ήταν ο Μίνωας (1450 ή 1200 π.Χ.), γιος του Δία και της Ευρώπης.
Ο Μίνωας, δίκαιος και συνετός κυβερνήτης στην Κρήτη, είχε χωρίσει το νησί σε τρία διαμερίσματα, το καθένα απ΄ αυτά είχε πρωτεύουσες την Κνωσό, την Φαιστό και την Κυδωνία. Ίδρυσε πολλές πόλεις, και υιοθέτησε πολλούς νόμους, οι οποίοι αποτέλεσαν την βάση για την νομοθεσία του Λυκούργου αργότερα. Επί της εποχής του, η Κρήτη απέκτησε ισχυρό ναυτικό που όργωνε τις θάλασσες και τις καθάριζε από τους πειρατές. 
Με το όνομα αυτού του βασιλιά συνδέεται ένας μεγάλος πολιτισμός, ο μινωικός. Σημάδια αυτού του πολιτισμού ήρθαν στο φως με τις ανασκαφές που πραγματοποίησε ο αρχαιολόγος Έβανς (Κνωσός 1910).

Υπάρχουν διάφοροι που ισχυρίζονται ότι οι προϊστορικοί Κρήτες είτε δεν ήταν Έλληνες είτε επηρεάστηκαν από τους Αιγύπτιους και γι΄ αυτό κατάφεραν να αναπτύξουν σπουδαίο πολιτισμό. Αστήρικτες υποθέσεις, κακοπροαίρετες, που στόχο έχουν να πλήξουν τον πανάρχαιο ελληνισμό. 

Οι Κρήτες ήταν Έλληνες, το μαρτυρούν αυτό τα αποκαλυφθέντα σημάδια του πολιτισμού τους που καταστράφηκε από φοβερά ξεσπάσματα της φύσης, δηλαδή από σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις. 
Ωστόσο, αυτός ο πολιτισμός δεν εξαφανίστηκε, όπως θα ήθελαν οι κακοπροαίρετοι, αλλά θάφτηκε βαθιά στην γη, δίνοντας την δυνατότητα στους μεταγενέστερους να ανακαλύψουν τα κομμάτια του. 

Πόσο αναπτυγμένη ήταν η κοινωνία των Κρητών, χιλιάδες χρόνια πριν! 
Για παράδειγμα, ο λαβύρινθος ήταν μια πολύπλοκη οικοδομή, για την κατασκευή της οποίας οι Έλληνες χρησιμοποίησαν ασβέστη, τούβλα και πέτρα πελεκημένη. Στο πάτωμα και στις σκάλες υπήρχαν πλάκες από γύψο, και οι κολόνες ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστικές (στενές στην βάση). Υπήρχαν πολλές στοές, κι όλοι οι τοίχοι ήταν διακοσμημένοι με τοιχογραφίες, με σκηνές από την καθημερινή ζωή, με παραστάσεις ανθρώπων, από τον τύπο και την ενδυμασία των οποίων μπορούν να αναχθούν συμπεράσματα για τους χαρακτήρες, αλλά και για τις ασχολίες και τους τρόπους που ντύνονταν.

Έχουν βρεθεί γυναικείες μορφές καλόγουστα ντυμένες και με φανταχτερά χρώματα. Έχουν βρεθεί πήλινα πιθάρια, αγγεία, αγάλματα κι άλλα στολίδια χρυσά εκείνης της εποχής. 
Σε αυτό το επιβλητικό οικοδόμημα υπήρχε κεντρική θέρμανση, λουτρά, υδραυλικές εγκαταστάσεις κι αποχετευτικό σύστημα με πήλινους σωλήνες. 

Ανάλογα μινωικά ανάκτορα βρέθηκαν στην Φαιστό, στα Μάλλια και στο Ζάκρο, της ίδιας εποχής. Και σε αυτά ανακαλύφθηκαν πολύτιμα πετράδια και στολίδια από χρυσό, καθαρό χαλαζία, ελεφαντόδοτο και στεατίτη. Επίσης σκεύη καθημερινής χρήσης, πήλινα, χάλκινα και πέτρινα. Και όλα τούτα είναι σημάδια ενός ανεπτυγμένου βιοτικού επιπέδου, χιλιάδες και χιλιάδες χρόνια πριν! 

Οι Κρήτες που προϊστορικά περπατούσαν πάνω στο μεγάλο νησί και δημιουργούσαν, ήταν Έλληνες και δεν είχαν επηρεαστεί από τους Αιγύπτιους, όπως αυτό παραδέχθηκε, εκείνη την εποχή και Αιγύπτιος ιερέας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου