Οι Τούρκοι στην Θράκη υποφέρουν από τους Έλληνες, κατά τον Τσαβούσογλου!


13/7/2020
Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαβούσολγου, σε συνέντευξή του στην κρατική τουρκική τηλεόραση δήλωσε ότι οι Τούρκοι στην Θράκη υποφέρουν εξαιτίας της Ελλάδας που δεν σέβεται την μουσουλμανική θρησκεία. 
Στην Θράκη ζει μουσουλμανική μειονότητα, και όχι Τούρκοι, αλλά ο Τσαβούσογλου ελπίζει ότι μέσω της επανάληψης θα επιβάλλει την άποψη και τα συμφέροντά του. Είπε όμως κι άλλα ο Τούρκος...

Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που θα έπρεπε να μιλά για την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία, κατά την γνώμη του Τσαβούσογλου. 

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι από τις λίγες που δεν έχουν τζαμί, είπε μεταξύ άλλων, υιοθετώντας φυσικά και το ανάλογο ύφος για να δραματοποιήσει τα λεγόμενά του. 
Και, επανέλαβε ότι η Τουρκία, αναφορικά με την Αγία Σοφία, δεν δέχεται παρέμβαση στα κυριαρχικά της δικαιώματα, από κανέναν. 

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα εντείνει τις λεκτικές αντιδράσεις της, ωστόσο περιμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει ποινές, κατά την σημερινή δήλωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης κ. Πέτσα. 

Άραγε, γιατί η Ελλάδα στα σοβαρά προβλήματα, πάντα, περιμένει πρωτίστως τους άλλους να την "σώσουν"; Και, βέβαια, ευθαρσώς μιλά δημόσια για την υποχωρητική στάση της, την οποία όμως προβάλλει ως δυναμική αντίδραση που θα οδηγήσει στην νίκη! Αμ δε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου