Η Λιβύη δεν πωλείται στην... Τουρκία, φωνάζουν οι υποστηρικτές του στρατηγού Χαφτάρ!


7/7/2020
Η Λιβύη δεν πωλείται στην... Τουρκία! Με αυτό το σύνθημα οι άνθρωποι που υποστηρίζουν τον στρατηγό Χαφτάρ στην Λιβύη, διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης Bengasi το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κατά της ανάμειξης της Τουρκίας στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας τους.

Τον τελευταίο καιρό οι δυνάμεις του Χαφτάρ έχουν υποστεί πλήγματα, και η τελευταία ελπίδα τους είναι πια ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν. 
Ο πιο σημαντικός πρωταγωνιστής στην Λιβύη είναι σήμερα η Τουρκία. Κατά την γνώμη μου η Τουρκία δεν έχει τηρήσει καμία δέσμευση και υποχρέωσή της, που συνεπάγεται η Διάσκεψη του Βερολίνου. Από τότε και μέχρι σήμερα έχει ενισχύσει την παρουσία της στην Λιβύη και έχει φέρει σε αυτή την χώρα πάρα πολλούς τζιχαντιστές στρατιώτες από την Συρία. Αυτό είναι ιστορικά και ποινικά καταδικαστέο για κάποιον που παριστάνει ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η δήλωση του Μακρόν. (Πληροφορίες από de.euronews)

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας είναι τεταμένες όσο ποτέ άλλοτε. Κάθε χώρα προσπαθεί να εξυπηρετήσει στην Λιβύη τα δικά της συμφέροντα που έχουν κυρίως να κάνουν με τον φυσικό της πλούτο.
Η Ελλάδα τι κάνει; Μερικές φορές, περιμένοντας την εξέλιξη των πραγμάτων, χάνεται η νίκη ή κερδίζεται η ήττα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου