Ηθική και ανηθικότητα, δύο λέξεις που δεν γνωρίζει ο Β. Βασιλικός! Έτσι είναι ο καιροσκόπος...


7/7/2020
Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός έδωσε συνέντευξη στην γαλλική εφημ. Liberation και μίλησε για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης της Ελλάδας από την ΝΔ και τον Μητσοτάκη.
Διαβάζοντας κανείς τα λόγια του, αυθόρμητα αναρωτιέται: Ποιο είναι το σύνορο ανάμεσα στην ηθική και στην ανηθικότητα για έναν συγγραφέα;
Ο Βασιλικός είναι αναγνωρισμένος παγκοσμίως με το βιβλίο του Ζ. Ηθικά, θα έπρεπε, όταν μιλά για την Ελλάδα, να την εξυψώνει. Και όχι να την θάβει! Ούτε καν για να καταπολεμήσει τον πολιτικό του αντίπαλο!
Ο Βασιλικός εξελέγη βουλευτής με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο εκθειάζει στην συνέντευξή του. Έτσι λοιπόν, ως συγγραφέας, περνά το σύνορο, και βρίσκεται στην πλευρά της ανηθικότητας. Γίνεται καιροσκόπος, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα.
Πιστεύει ότι ο λαός δεν έχει νου και γνώση! Μιλά και ωραιοποιεί την αριστερά, που ήρθε στην εξουσία με τον Αλέξη και τα έκανε όλα καλά! Τι έκανε καλά; Συμβιβάστηκε, λέει ο Βασιλικός, αλλά δεν το ήθελε!
Βέβαια, δεν κάνει καμία αναφορά για την ψευτοσυμφωνία των Πρεσπών. Για τον Βασιλικό, οι Σκοπιανοί είναι "Μακεδόνες", οπότε δεν θίγεται ζήτημα.
Στα οικονομικά, η ΝΔ με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της ζημιώνει ήδη την χώρα. Ενώ το κόμμα του Αλέξη έπραξε καλά πράγματα για τον λαό.
Βέβαια, δεν κάνει λόγο για τις αριστερές τσέπες που είναι το ίδιο γεμάτες με τις νεοφιλελεύθερες!

Εκεί όμως που οργιάζει ο καιροσκοπισμός του, είναι όταν καταδικάζει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις!
Αυτό το νομοσχέδιο μπορούμε να το καταδικάζουμε όλοι, και με το δίκιο μας, αλλά ο Βασιλικός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα να μιλά.
Με κυβέρνηση του Αλέξη, όλοι οι Έλληνες που ειρηνικά διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα μπροστά στην Βουλή και στις Πρέσπες, κατάπιαν τόσα χημικά και πόνεσαν και χτυπήθηκαν αλύπητα, που θα έπρεπε τουλάχιστον εκ των υστέρων να ντρέπονται οι του κόμματός του!
Αλλά, ο Βασιλικός λέει στην γαλλική εφημερίδα ότι ο Μητσοτάκης ποινικοποιεί τις διαδηλώσεις. Το κόμμα του Τσίπρα τι έκανε; Δεν κυνηγούσε χωρίς έλεος τους Έλληνες πατριώτες ωσάν να ήταν παράνομοι κι επικίνδυνοι; Προφανώς, ο Βασιλικός δεν αισθάνεται καμία ντροπή για την εκδίωξη Ελλήνων διαδηλωτών υπέρ της Μακεδονίας. Θα την αισθανόταν μόνο αν τα ΜΑΤ τα έστελνε ο τωρινός πρωθυπουργός. Μα, επιτέλους, ο συγγραφέας δεν θα έπρεπε να βλέπει ότι και οι δύο, ο πρώην και ο τωρινός, στο ίδιο καζάνι βράζουν;
Στον δικό του μικρόκοσμο, ο Βασιλικός κυκλοφορεί ελεύθερα χωρίς φραγμούς μεταξύ ηθικής και ανηθικότητας, κι αυτό του αφαιρεί την αρετή της συγγραφής! 
Κρίμα που είναι συγγραφέας... Κρίμα που δεν υπερασπίστηκε στο παρελθόν το έθνος μας... Κρίμα που δεν το υπερασπίζεται ούτε τώρα, παρόλο που στην ηλικία του θα έπρεπε να είχε ήδη αποβάλλει κάθε είδους καιροσκοπισμό.
Νίκη Μάρκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου