Η αρχαία Καλλικώς, το Κιλκίς μας, η μοναδική Μακεδονία μας!


Μονή Αγίου Γεωργίου (στο παρελθόν ήταν Εκκλησία) 
Αρχαία Καλλικώς. Σήμερα, Κιλκίς.
Χάνεται στα βάθη του χρόνου η ιστορία αυτής της πόλης. Ιστορία Ελλήνων που πολλοί ζήλεψαν και μίσησαν και θέλησαν να την αλλοιώσουν. Δεν τα κατάφεραν τελικά. Ευτυχώς για τον Ελληνισμό!  

Το Κιλκίς είναι κτισμένο στους πρόποδες του λόφου του Αγίου Γεωργίου. 
Ο Μακεδονικός Ουρανός αγκαλιάζει με λατρεία την πόλη, και ενώνει μαγικά τις φωνές
των αρχαίων και των νέων Ελλήνων
Οι σημερινοί κάτοικοι του Κιλκίς δεν ζουν σε μια τυχαία και ασήμαντη περιοχή! Άραγε, το ξέρουν, το συνειδητοποιούν; Οι Έλληνες που ζούσαν στην αρχαία πόλη Καλλικώς, έλαβαν μέρος στον Τρωικό Πόλεμο. Έτσι, βρέθηκαν στα χείλη του ποιητή, του Ομήρου, ο οποίος μετά, με την πένα του, τους έστειλε να λάβουν θέση και αυτοί στις σελίδες της αιωνιότητας!

Πολλά σπίτια στο Κιλκίς έχουν την Γαλανόλευκη
στην πρόσοψή τους! 
Πολλοί Έλληνες στο Κιλκίς στολίζουν τα σπίτια τους με την Γαλανόλευκη. Ο επισκέπτης δεν μπορεί παρά να το παρατηρήσει αυτό! 
Διεκδικούν και πάλι μια θέση ξεχωριστή στην Ελληνική Ιστορία, και την αξίζουν! 

Ο επισκέπτης μπορεί να προσευχηθεί εδώ, να ξεκουραστεί, να αφήσει το παρελθόν και το σήμερα να "δέσουν" αρμονικά μέσα του

Ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για την λευτεριά
της Ελλάδος μας

Πραγματικά, αξίζουν μια ξεχωριστή θέση στην αιωνιότητα οι Έλληνες που κατοικούσαν στο Κιλκίς και βέβαια και οι απόγονοί τους. 
Έλαβαν μέρος στην Επανάσταση του 1821, στον Μακεδονικό Αγώνα, στον Πόλεμο κατά των Γερμανών. Παντού και πάντα διέπρεψαν με τις ηρωικές πράξεις τους, όπως όλοι οι Μακεδόνες! 
Βαρύς ο φόρος του αίματος στους αγώνες για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια του Ελληνικού Έθνους. Έτσι έπρεπε. Έτσι πρέπει, πάντα.

Από τα ωραιότερα μνημεία υπέρ του Ποντιακού Ελληνισμού! Η μάνα, ο πατέρας, το παιδί, θαρρείς και είναι ζωντανοί και θα σου μιλήσουν για την τραγωδία που έζησαν, και θα σου ζητήσουν
να μην τους ξεχάσεις...

Στο Κιλκίς, ο επισκέπτης δεν μπορεί να προσπεράσει το μνημείο υπέρ του Ποντιακού Ελληνισμού! Τα πρόσωπα δεν είναι απλά σμιλεμένα από το χέρι του καλλιτέχνη, είναι έτοιμα να ζωντανέψουν, όσο τα κοιτάζεις! Εκπέμπουν δυναμισμό και ηρωισμό, μιλούν με τον δικό τους μυστηριακό τρόπο για την Ελλάδα, την Γενοκτονία, την οικογένεια, την τιμή και την λεβεντιά!
Το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου 
Και βέβαια ο επισκέπτης δεν μπορεί να φύγει από το Κιλκίς, χωρίς να δει το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου. 
Ανακαλύφθηκε το 1925 από τον λατόμο Γεώργιο Παυλίδη, γιατί έτσι θέλησε τότε η τύχη...

Είναι από τα σημαντικότερα σπήλαια. Εκεί όπου δεν υπήρχε ρεύμα αέρος, σχηματίστηκαν μοναδικού είδους πέτρινα κοράλλια και πανέμορφος σταλακτιτικός και σταλαγματικός διάκοσμος στους τοίχους, στις οροφές και στα δάπεδα. 
Βρέθηκαν στο εσωτερικό του σπηλαίου απολιθώματα οστών ζώων (ύαινες, ελαφοειδή, βοοειδή, μικροθηλαστικά κ.ά.)

Η αρχαία Καλλικώς είναι το δικό μας Κιλκίς!
Το Κιλκίς είναι στην Μακεδονία μας!
Και η Μακεδονία είναι μόνο στην Ελλάδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου