Εθεάθη ο ήρωας! Τάσος Ισαάκ!


11 Αυγούστου 1996 - 11 Αυγούστου 2020

Εθεάθη ο ήρωας! Τάσος Ισαάκ!

11 Αυγούστου, το αθάνατο λυγερό κορμί του ανταμωμένο με της ψυχής την αδούλωτη πλάση, φάνηκε στους ουρανούς του Ελληνισμού.

"Πόσα σου χρωστάμε, κι ακόμα τίποτα δεν σου δώσαμε;" Λέει μια φωνή που μόνο σαν ψίθυρος βγαίνει από ελληνικά χείλη. Από ντροπή. 

"Αν έτρεχα να βοηθήσω τον Έλληνα που χτυπούσαν άγρια, εκείνη την ημέρα οι Τούρκοι, περιμένοντας ανταλλάγματα, θα ήμουν αχρείος!

Αν έτρεχα για να βοηθήσω την πατρίδα, περιμένοντας αναγνώριση, θα ήμουν τιποτένιος!

Αν έτρεχα για της πατρίδος την λευτεριά, περιμένοντας ανταμοιβή από την εξουσία, θα ήμουν σκουλήκι που σέρνεται.

Έτρεχα, γιατί δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς!

Η φωνή της Ελλάδος ήταν ο βασιλιάς της καρδιάς και του πνεύματός μου! Γι΄ αυτό έτρεχα! Κι αν χρειαζόταν, πάλι θα έτρεχα! Πάλι θα πέθαινα για την πατρίδα!

Ψηλά το κεφάλι, απανταχού Έλληνες!"

Αμέτρητοι χρυσοί γαλαξίες γεννήθηκαν από την φωνή του Ισαάκ κι αγκάλιασαν τους απανταχού Έλληνες. Για να τους ποτίσουν με θάρρος, αντρειοσύνη, αθανασία. 

Τάσος Ισαάκ! Ο χρυσός γαλαξίας του Ελληνισμού!

Η αντικατοχική διαδήλωση που είχε διοργανώσει η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών, είχε ξεκινήσει την πορεία της από το Βερολίνο. Και, 11 του Αυγούστου του 1996, βάφτηκε με αίμα. Το αίμα του Τάσου μας. 

Τούρκοι στρατιώτες, αστυνομικοί και πολίτες έπεσαν πάνω του με λύσσα πρωτόγνωρη. Με πέτρες, με ρόπαλα και με λοστούς τον χτυπούσαν τόσο άγρια, τόσο μανιασμένα, που ο Τάσος μας ξεψύχησε! Τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ παρακολουθούσαν το φονικό με εγκληματική αδιαφορία!

Ο αδερφός μας, το αίμα μας, άφησε τα νιάτα του εκεί, στην Δερύνεια της Αμμοχώστου, για την πατρίδα! 

Και μέχρι σήμερα, 11 Αυγούστου του 2020, οι δολοφόνοι δεν τιμωρήθηκαν! 

Μα το τραγικότερο όλων, είναι ότι η εξουσία στην Ελλάδα και στην Κύπρο, δεν έβαλε μυαλό, λόγω των συμφερόντων της. Αυτή η εξουσία, σήμερα που οι Τούρκοι απροκάλυπτα ζητούν πόλεμο στο Αιγαίο μας, γιατί θέλουν να αναγεννήσουν τον οθωμανισμό τους, και σήμερα λοιπόν η εξουσία μας στρέφεται προς την διεθνή κοινότητα, προσπαθώντας να μας πείσει ότι οι ξένοι θα βοηθήσουν την Ελλάδα! 

Ναι, αλλά, εξουσία καταραμένη, οι απανταχού  Έλληνες ξέρουμε καλά ότι οι ξένοι παρακολουθούν με εγκληματική αδιαφορία, παριστάνοντας ταυτόχρονα τον φίλο μας, την τουρκική επιθετικότητα και βαναυσότητα.

Τάσο Ισαάκ, λατρεμένε μας Έλληνα, δεν σε ξεχνούμε! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!

Νίκη Μάρκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου